Top 5 neverovatnih poteza OI – zlatni poen Vanje Grbića

Istorijski poen Vladimira Grbića iz finala odbojkaškog turnira na OI uvršten je u pet "neverovatnih poteza" u istoriji Igara koji su nagledaniji na Jutjubu.

Izvor: B92

Petak, 29.12.2017.

10:30

Top 5 neverovatnih poteza OI – zlatni poen Vanje Grbića
Getty Images

Finalna utakmica odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine između Jugoslavije i Rusije ostaće najviše upamćena po fenomenalnom potezu Vladimira “Vanje” Grbića.

Plavi su dobili meč sa 3:0, a u trećem setu pri vođstvu jugoslovena od 15:12, viđen je jedan od najboljih poteza u istoriji odbojke, a taj potez Vanje Grbića proglašen je i za najbolji na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Vanja je posle dobrog servisa Romana Jakovljeva i slabog prijema Vujevića, da bi ostavio loptu u igri preskočio reklame i skoro završio u hodniku dvorane, a potom stigao da se vrati u teren i u kontri Rusa fantastično izblokira Jakovljeva, na oduševljenje svih prisutnih u dvorani.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) na zvaničnoj Fejsbuk stranici uoči Novogodišnjih praznika podelio je nekoliko video zapisa, a u kategoriji "neverovatni momenti" sem Grbićevog poena koji je trasirao put do zlata selekciji tadašnje SR Jugoslavije nalaze se još četiri.

To su nastup američke gimnastičarke Simon Bajls u Riju 2016, pogodak argentinskog rukometaša Federika Pizara protiv Danske, takodje u Riju, gol južnoafričke fudbalerke Portije Modize protiv Švedske u Londonu 2012. i osvojeni poen japanskog tenisera Keja Nišikorija u Riju nakon što mu je prethodno ispao reket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: