Posle Meštera, Voša nastavlja da se pojačava

Menadžment Odbojkaškog kluba Vojvodina radi vredno na svim poljima.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 21.12.2017.

14:36

Posle Meštera, Voša nastavlja da se pojačava
Getty Images

Posle novog sportskog direktora, redove novosadskih crveno-belih igrački su pojačali iskusni ukrajinski korektor Vitalij Suhinjin i dizač Luka Šormaz, kojeg naša odbojkaška javnost zna od prošle sezone kada je nosio dres Novog Pazara.

Tim potezom OK Vojvodina ističe da želi da zadrži šampionsku krunu i da se jednako tako bori za pehar Kupa Srbije. Želje i planove struke zdušno su podržali Upravni odbor i generalni direktor Nikola Salatić, pa su Suhinjin i Ssormaz pre nekoliko dana stigli na probu, prošli test i odradili već dosta treninga sa ekipom.

"Imali smo jasne planove kada smo se odlučili na ovakav potez i danas nam je posebno zadovoljstvo što smo relizovali ugovore do kraja sezone sa Suhinjinom i Ssormazom. Siguran sam da ćemo njihovim dolaskom dobiti ono što nam je potrebno, a to je iskustvo na važnim pozicijama. Naša želja je da nam pomognu na domaćoj, ali i na međunarodnoj sceni, ukoliko naravno prođemo Barkom. Oni ne mogu još igrati protiv Ukrajinaca, no u slučaju da prođemo dalje, što svi jako želimo, biće spremni za Poljake. Pitanje je vremena kada će moći da zaigraju, možda već u prvenstvenoj utakmici protiv Zvezde, a ako ne tada, onda na prvoj utakmici posle toga. Ovim je za nas prelazni rok završen. U borbi za titulu glavni konkurent biće nam Novi Pazar, a verujemo da ćemo sa njima dobiti na kvalitetu i iskustvu u tim teškim i neizvesnim mečevima sa Novopazarcima", kazao je sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan.

Svoje zadovoljstvo angažovanjem nova dva igrača istakao i trener Nedžad Osmankač, koji je bliže predstavio pojačanja.

"Ukrajinac Suhinjin imao je odličnu statistiku i tako se nametnuo, a kvalitet je pokazao i kada je došao u Novi Sad. Ima potrebno iskustvo, izuzetan servis, napad, dobre fizičke predispozicije. Luku Ssormaza znamo mnogo više, pre svega iz prošlogodišnjih mečeva protiv Novog Pazara. Verujem da će oni iskustvom i znanjem pomoći mladoj ekipi i doprineti da se igra podigne na još viši nivo. Zzelim im mnogo sreće i svima nama uspehe u 2018. godini", poručio je Osmankač.

Vitalij Suhinjin rođen je 1985, a visok je 204 cm. U poslednjih nekoliko sezona, osim u ukrajinskim klubovima igrao je u Kataru, Iraku i Turskoj.

"Svidela mi se ekipa, mlada je, perspektivna i ima prostora za napredak. Daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano", rekao je Suhinjin na predstavljanju.

Luka Šormaz je rođen 1989, igrao je u Brčkom, Budvanskoj rivijeri i Novom Pazaru, a prvi deo tekuće sezone bio je na otvorenom ugovoru u Rumuniji.

"Drago mi je što sam ovde. Želim da se zahvalim treneru Osmankaču što me je pozvao i ukazao mi poverenje. Vojvodina je institucija u Srbiji, ekipu jako dobro poznajem od prošle godine. Praktično je samo korektor novi. Takođe, poznajem i glavnog konkurenta, tim Novog Pazara. Želim da pomognem ekipi i da zajedno ostvarimo zarctane ciljeve", zaključio je iskusni dizač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: