Radomir Antić: "Arsenal jeste favorit!"

Radomir Antić preuzeo je ekipu Selte u teškom trenutku po taj klub, pored lošeg plasmana u španskom prvenstvu, tim iz Viga ima ozbiljnog protivnika u utakmicama osmine finala Lige šampiona: „Objektivno Arsenal ulazi u te mečeve kao favorit s obzirom da je ekipa koja je neporažena u domaćem šampionatu, imaju 18 pobeda. Činjenica da njihovi rezultati u Evropi posebno na strani nisu na novou. Po meni morano da probamo da iskoristimo tu činjenicu.“

Izvor: Vladimir Novakoviæ, novinar B92

Petak, 20.02.2004.

23:55

Default images

Da li bi uspeh u dvomeču sa Arsenalom ’podigao’ ekipu i u nacionalnom prvenstvu?

Uz povoljne rezultate je sve mnogo lakše pa i vratiti tim iz krize. Ostaje da više igrača vratim u formu u kojoj su bili prvenstveno zbog dugih pauza zbog povreda. Čak i u ovim mečevima u kojima smo pobeđivali nisam mogao da računam na pet standardnih igrača.

Saša Ilić, bivši kapiten Partizana, došao je u Seltu poslednjeg dana prelaznog roka. On nema pravo nastupa u Ligi šampiona, pošto je već igrao za Partizan u tom takmičenju, da li je to hendikep za vaš tim?

Saša je od prvog trenutka od kada je došao u Seltu potvrdio da se radi o jednom asu. Potvrdio je sve naše pretpostavke i zaista se nametnuo svoojim ponašanjem i svojom igrom. Veoma sam zadovoljan činjenicom da mogu da računam na njega. Za nas je veliki hendikep što on neće moći da igra protiv Arsenala, ali to smo i ranije znali kada smo ga angažovali, medjutim, moramo da s epomirimo sa tom činjenicom.

"Španci su se i u vremenu besparice snašli!"

Prošle sezone Radomir Antić preuzeo je Barselonu u sličnoj situaciji, loši rezultati u prvenstvu i učešće u Ligi šampiona, da li te dve ’priče’ mogu da se porede?

Svaki novi posao je drugačiji. Za mene ta poredjenja zaista ne postoje. Jedino što sam uvek radio je analiza pojedinaca i ekipe u celini“, kaže Antić koji je Barselonu iz donje trećine tabele doveo do plasman u Kup UEFA, „Činjenica da sam u Barseloni imao komplikvanu situaciju gde se za nekoliko meseci promenilo više predsednika. Ono što sam u radio u Kataloniji smatram pravim podvigom.Što se tiče Selte situacija je malo drugačija. Ambicije kluba su svakako manje u odnosu na Barselonu, ali moje lično nisu. Za mene je velika šansa Liga šampiona i sa velikim uzbudjenjem dočekujem eliminacione borbe za Arsenalom.“

Antića činjenica da sva četiri španska predstavnika u Ligi šampiona igraju u ’Najboljih 16’ tog takmičenja ne iznenađuje:

To je još jedna potvrda da je izuzetno jaka i da se igra veoma zahtevan fudbal u svim fazama igre. Činjenica je da su se Španci u vremenu velike besparice ipak snašli i imaju mnogo više igrača na raspolaganju nego u ostalim zemljama.

Da li možete da procenite koliko daleko Selta može u Ligi šampiona i da li je cilj, možda, pobeda u tom takmičenju?

Zaista nisam toliko daleko išao u mojim razmišljanjima ali bilo bi mi zaista veliko zadovoljstvo ako uspemo da eliminišemo Arsenal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: