"Odluka MOK je politička, znamo protiv koga"

Hokejš Ilja Kovaljčuk rekao je da ruski sportisti treba da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama i pored toga što neće biti pod državnom zastavom.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

12:23

Foto: Getty images

Međunarodni olimpijski komitet suspendovao je Olimpijski komitet Rusije sa ZOI u Južnoj Koreji, ali je ruskim sportistima dozvoljeno da učestvuju na Igrama kao neutralni takmičari.

"Svi savršeno shvatamo da je odluka MOK čista politika i znamo protiv koga je usmerena. Bilo je jasno da će doći do takve odluke, ali ako sportisti odu u Južnu Koreju, to će ujediniti zemlju (Rusiju). Svi "čisti" sportisti treba da idu", rekao je Kovaljčuk.

Rusi koji se odluče da ipak nastupe takmičiće se pod nazivom "Olimpijci iz Rusije", bez državne zastave i himne.

"Patriotizam i ljubav prema zemlji je u srcu. Za to vam ne treba zastava na grudima. Ako, daće bog, uspemo dobro da se takmičimo, sigurno ćemo pevati himnu", rekao bivši HNL igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: