Srebro za Arunović, bronza za Veličković u Zagrebu

Zorana Arunović osvojila je srebrnu, dok je Bobana Veličković stigla do bronzane medalje drugog dana "Trofeja Mladosti" u Zagrebu

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2017.

20:08

Srebro za Arunović, bronza za Veličković u Zagrebu
Foto: Streljaèki savez Srbije

U takmičenju pištoljem za muškarce Dimitrije Grgić zauzeo je četvrto mesto.

Srbija je ukupno osvonjila pet medalja, jer je prvog dana u takmičenju vazdušnom puškom Andrea Arsović osvojila zlato, a Marija Malić i Milutin Stefanović srebrne medalje.

Arunovićeva, članica Olimpika 011, je blistala u kvalifikacijama u kojima je bila ubedljivo prva sa sjajnim 391 krugom. Rezultat Arunovićeve je svega dva kruga slabiji od 19 godina starog svetskog rekorda Ruskinje Svetlane Smirnove i državnog rekorda Jasne Šekarić iz 1992. godine (rezultat Šekarićeve se ne vodi kao planetarni rekord, jer nije postignut na svetskom, kontinentalnom prvenstvu ili Svetskom kupu).

Iza Arunovićeve, evropske šampionke i svetske rekorderke finala (246,9), plasirala se juniorska prvakinja Starog kontinenta,Veronika Major (Mađarska) sa sedam krugova zaostatka. Bobana Veličković Momčilović, olimpijka iz redova Bora 030, je bila četvrta (381 krug).

U finalu se najbolje snašla 20-godišnja Majorova i zlato osvojila sa za 1,1 krug boljim ostvarenjem od Arunovićeve. Bobana Veličković je zauzela treće mesto u konkurenciji takmičarki iz sedam zemalja.

Dimitrije Grgić, reprezentativac Srbije i prva perjanica beogradskog Akademca je postigao drugi rezultat u kvalifikacijama (580) u muškoj konkurenciji. Odlično je, sa tri „desetke“, počeo finale i preuzeo vođstvo, koje nije uspeo da zadrži i ostao na korak od medalje, na četvrtoj poziciji.

Prvog dana turnira, kada su na programu bila takmičenja vazdušnom puškom, Andrea Arsović se okitila zlatom, dok su Marija Malić i Milutin Stefanović „pogodili“ srebrne medalje.

Naše najbolje strelce narednog vikenda očekuje veliki izazov, od 8. do 10. decembra u „Belekspo centru“ biće održano 42. Internacionalno prvenstvo Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: