Gasol "presudio" treneru? Memfis otpustio Fizdejla

Generalni menadžer Memfis Grizlisa Kris Valas izdao je zvanično saopštenje u kojem piše da NBA franšiza otpušta Dejvida Fizdejla sa mesta trenera ekipe.

Izvor: PT

Utorak, 28.11.2017.

09:44

Gasol
Getty Images

Memfis je poražen na 11 od 13 poslednjih mečeva, a sve je kulminiralo posle neuspeha od Bruklina.

Na tom meču Mark Gasol presedeo je celu četvrtu deonici, iako je utakmica bila u egalu. Tada se moglo pretpostaviti da saradnja Gasola i Fizdejla nije dobra.

Prema nekim spekulacijama, Gasol je jedan od razloga zašto je FIzdejl otpušten, pošto je posle meča jasno iskazao nezadovoljstvo.

Memfis je imao relativno dobar start, ali usled povrede Konlija, počeli su da igraju slabije, odnosno u granicama mogućnosti. Ekipa nije talentovana kao prethodnih godina i Fizdejl je izvlačio maksimum.

U javnosti ovakva odluka je oštro kritkikovana, pošto Fizdejl glasi za jednog talentovanijih trenera u ligi. Ovo je bila njegova druga sezona u Memfisu, a prethodno je osam godina bio pomoćni trener u Majamiju.

Memfis posle 19 odigranih utakmica ima skor od sedam pobeda i 12 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: