Partizan rame uz rame sa Interom i Evertonom

Fudbaleri Partizana napravili su veliki podvig u četvrtak uveče u Ligi Evrope, ali su klubu doneli mnogo više od dugo očekivanog evropskog proleća.

Izvor: AK

Petak, 24.11.2017.

09:15

Partizan rame uz rame sa Interom i Evertonom
Foto: StarSport

Crno-beli su pobedom nad Jang Bojsom 2:1 napredovali čak deset mesta na UEFA rang listi, sa 89. na 79. poziciju, koju dele sa Evertonom, Interom, Rubinom...

Od sledeće sezone klupska rang lista će biti ključni faktor prilikom određivanja nosilaca i "šešira" prilikom žrebanja parova u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Partizan ima šansu da dodatno napreduje na ovoj listi jer ga ove sezone očekuju još najmanje tri utakmice.

Crno-beli 7. decembra gostiju Dinamu u Kijevu u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope, a eventualnom pobedom u Ukrajini izborili bi prvo mesto u Grupi B.

To bi donelo Partizanu uslovno lakšeg rivala u šesnaestini finala takmičenja na žrebu 11. decembra.
Na UEFA listi je napredovala i Crvena zvezda na 141. poziciju, što je 45 mesta bolje u odnosu na početak kvalifikacija za Ligu Evrope ove sezone.

S obzorom da su ispred crveno-belih Osmanlispor, Dinamo Minsk i Helsinki koji ne igraju u Evropi, a od Rozenborga i Skenderbega se ne očekuju pobede u poslednjem kolu LE, srpski velikan bi pobedom nad Kelnom 7. decembra osim plasmana u nokaut fazu napredovao dodatnih desetak mesta na listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: