Igrao sam u prljavoj vodi, bio "mali s Padine"...

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, na otvaranju "Tin Toka" u Domu omladine, istakao da je svaki cilj dostižan ukoliko mladi dovoljno veruju u sebe.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

10:30

Igrao sam u prljavoj vodi, bio
Foto: Starsport

"Treba da imate odgovornost prema celom društvu. Odgovornost prema sebi da uspeš, prema roditeljima. Verujte, sanjate, budite otvoreni prema generacijskom momentu koji vam to dozvoljava. Sve je dostižno, granice vi postavljate, ne takmičite se sa drugima", rekao je Udovičić u sali "Amerikana" Doma omladine.

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije potkrepio je prethodno izlaganje ličnim primerom navodeći put koji je prošao od dečka sa Čukaričke padine do trofejnog sportiste.

"Kad sam trenirao dva puta dnevno, drugari nisu verovali da ću postati svetski šampion. Govorili su da sam samo dečko sa Čukaričke padine. Ja sam prošao put od treninga u hladnoj i prljavoj vodi do reprezentativca koji je boravio u najskupljim hotelima", izjavio je Udovičić koji je naglasio da je broj medalja na nivou jedne godine utrostručen u odnosu na 2013. kad je došao na ministarsko mesto.

Tema kojom je započela ovogodišnja panel diskusija odnosila se na obrazovani sistem, deo učesnika imao je kritički osvrt prema sadašnjem obrazovanju u Srbiji, a najviše zamerki se odnosilo na uopštenost gradiva i manjak primene u praksi stečenog znanja sa mnogo nepotrebnih podataka.

Ostale teme koje su prednjačile na panel diskusiji petog po redu "Tin Toka" imale se za cilj da približe mladima kako treba da izgleda zdrava veza, kako sprečiti nasilje medju vršnjacima, šta je pravilna ishrana i koliko su dobre društvene mreže.

Ove godine je na konferenciji koja postoji od 2012. godine učestvovalo 350 tinejdžera, a medju poznatim govornicima bili su muzičar Marko Šelić Marčelo, glumac Petar Strugar, pisac Dragan Varagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: