Muslin za B92: Želimo duplu krunu

Izvor: Milan Boškoviæ B92

Subota, 14.02.2004.

18:42

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde završili su najznačajniji deo priprema u Turskoj, ostalo je još desetak dana do početka prvenstva, ekipa će trenirati u Beogradu, a trener Slavoljub Muslin za B92 kaže da je zadovoljan učinjenim:

Imali smo izvanredne uslove za rad, vreme je bilo uglavnom dobro, odradili smo sve što smo planirali. Protivnici nisu imali zvučna imena, ali mislim da nisu slabiji od onih u prvenstvu, meni je bilo važno da vidim da li smo fizički spremni i mislim da ćemo za nekoliko kola biti u punoj formi. Takmičarska forma dobija se igranjem svaka tri-četiri dana, ali, spremni smo, tu dileme nema, radili smo bolje nego u Sloveniji prošlog leta.”

Da li se mogu očekivati neke promene u igri, ili u formaciji tima?

"Neće biti promena u organizaciji igre, jedino ako naiđemo na ekipe kao što je, na primer, Rozenborg, onda ćemo nešto menjati. Najvažnije je da nismo oslabljeni, pojačali smo se, ali, ja mislim da smo i jesenas igrali dobro.

Pantelić malo kasni, moraće da ‘juri formu’, Ilić nas zna dobro, kod njega nema problema sa adaptacijom, očekujem to i od Miladinovića, ali je on uzet za perspektivu.

Mislim da naša publika može da očekuje bolju i čvršću Zvezdu, spremniji smo nego jesenas, mogu da očekuju dobre igre i odbranu jesenje titule, idemo na duplu krunu”, kaže Muslin i veruje da se prvenstvo ne odlučuje u ‘večitom derbiju’ “najbolje je pobeđivati stalno, ali to nije uvek moguće, važne su i pobede od 1:0. Mi smo jesenas igrali sigurno, primili smo samo šest golova, neka tako ostane i na proleće. Ima nekoliko ozbiljnih ekipa, važno je pobeđivati i u malim utakmicama, nisu liga samo Zvezda i Partizan. Ova tri boda nisu neka prednost, sve se brzo menja, mi smo bili u zaostatku pet bodova, pa u ‘plusu’ šest, to je jedanaest bodova razlike, ići ćemo iz utakmice u utakmicu, dobro smo se spremili i mislim da možemo da osvojimo titulu."
Muslin kaže da je napredak u odnosu na prethodnu sezonu lako uočiti:

Napredak se vidi i u njihovim glavama i u našoj igri, igrači su shvatili da dobrim radom i disciplinom mogu da stignu do rezultata, neki igrači koji nisu bili u prvom planu su se afirmisali, postali ‘glavni’ igrači, nadam se da će još neko od mladih igrača ‘iskočiti’ ovog proleća.”

Musln se nada da njegov tim može do oba domaća trofeja, ali je i oprezan:

Za Crvenu zvezdu sve je neuspeh osim ‘duple krune’, ali ekipa se pravi dve-tri godine, mi smo puno uradili za ovih nekoliko meseci, uspeli smo da budemo jesenji prvaci. Kada se setimo da smo prošle sezone imali veliki zaostatak za ‘večitim rivalom’, da smo sezonu završili na -19 bodova, mislim da možemo da budemo zadovoljni i nadam se da ćemo prednost zadržati do maja."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: