Krivična prijava zbog prodaje igrača BSK Partizanu

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica Fudbalskog kluba BSK iz Borče.

Izvor:

Utorak, 21.11.2017.

10:45

Krivična prijava zbog prodaje igrača BSK Partizanu
StarSport

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prvi čovek kluba iz Borče je 2013. godine, kada mu je već istekao mandat, potpisao aneks ugovora prilikom transfera igrača u Partizan bez odobrenja Upravnog odbora

On se na taj način 'odrekao' obeštećenja koje su crno-beli pristali da plate u ranije potpisanom sporazumu, oštetivši tako BSK za 10.471.640 dinara, zbog čega je podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv bivšeg odgovornog lica FK BSK iz Borče, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. On se tereti da je tokom 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, samoinicijativno i bez prethodno dobijene saglasnosti Upravnog odbora fudbalskog kluba BSK iz Borče, pošto mu je zvanično prestao mandat predsednika kluba potpisao ANEKS 1 Ugovora o transferu jednog igrača. Time je pričinio štetu FK BSK Borča u iznosu od 10.471.640 dinara, za koliko je FK Partizan iz Beograda pribavio korist", pojašnjeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

BSK iz Borče prodao je Partizanu 2010. godine Stefana Savića, a naredne i Dejan Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: