Bogdan dao 12 poena Portlandu, Bostonov niz od 15

Košarkaši Portland Trejlblejzersa revanširali su se Sakramento Kingsima za poraz od petka i savladali su ih sa 102:90 u Moda centru.

Izvor: MLJ

Nedelja, 19.11.2017.

08:13

Bogdan dao 12 poena Portlandu, Bostonov niz od 15
Tanjug / AP Photo/Craig Mitæelldyer

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 12 poena za tim iz Kalifornije i za 27 minuta na terenu imao tri asistencije i skok.

Neposredno nakon što je njihov napad nestao u Sakramentu, Blejzersi su odigrali mnogo bolje, limitirali su napad Kingsa i njihove procente šuta što je otvorilo igru Dejmienu Lilardu i Si Džej Mekolumu.

Upravo je Mekolum bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 25 poena, Lilard je imao 22 i uz to šest asistencija dok je Jusuf Nurkić upisao 14 poena i sedam skokova.

U Kingsima su najbolji bili Zek Rendolf sa 17 (pet skokova), Vili Koli-Stajn je imao poen više. Sve je bilo rešeno već do treće četvrtine kada je Portland imao 21 poen viška. Kingsi su uspeli da smanje zaostatak, ali je Mekolum na tri minuta do kraja pogodio uz faul, povećao na 100:81 i tu je bio kraj za Kingse koji sada imaju skor 4-12.
Getty images
Boston Seltiksi nastavljaju svoj neverovatni niz pobeda uprkos povredama koje od početka sezone muče tim. Ovog puta je pobeđena Atlanta 110:99 i to posle novog velikog preorketa koji Seltiksima nije novina.

Atlanti je bilo potrebno desetak minuta da napravi veliki rezultatski jaz, 16 poena, ali je tim iz Bostona još jednom, treći put u pet utakmica uspeo da se vrati u igru i na kraju pobedi.

Ujedno, Seltiksi su protiv Atlante došli do 15. uzastopne pobede i fale im četiri trijumfa da prestignu rekord franšize koji je napravila generacija sa Kevinom Garnetom, Polom Pirsom i Rejom Alenom još 2008. godine.

Najbolji u pobedi Seltiksa je bio Kajri Irving sa 30 poena, pet asistencija i četiri skoka, ali je fantastičnu partiju odigrao i Džejlen Braun sa 27 koševa i četiri skoka.

Tim Atlante je predvodio Denis Šruder sa 23 poena, a Kent Bejzmor je dodao 19.
Getty images
Šampioni Golden Stejt Voriorsi su se poput Boston Seltiksa vratili iz velikog minusa i na kraju uspeli da pobede Filadelfija Seventisikserse 124:116 u utakmici u kojoj su obe ekipe odigrale po jednu monstruoznu četvrtinu.

Otvorili su je Seventisiksersi sa čak 47 poena! Golden Stejt je bio u podređenom položaju, gubio i sa 24 razlike (76:52) na početku drugog poluvremena, ali "Ratnici" u trećoj deonici odgovaraju Filadelfiji u istom napadačkom maniru, sa 47 poena.

Filadelfija je dala samo 15 i priključak je bio tu. Sam Stef Kari je u toj trećoj četvrtini sa 20 poena, a sa ukupnih 35 je bio najbolji poenter na parketu. Imao je i pet skokova i isto toliko asistencija.

Kevin Durent je imao 27, a Klej Tompson 17 koševa. Na drugoj strani je još jednu odličnu partiju odigrao Ben Simons koji iz meča u meč deluje kao hodajući tripl-dabl sa 23 poena, 12 asistencija i osam skokova. Embid je imao 21 poena, a Redik i Kovington po 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: