Oglasio se Borac: Štrajk nije dobro rešenje

FK Borac saopštio je da štrajk fudbalera zbog neispalćenih zarada nije dobro rešenje i pozvao igrače da shvate u kakvoj je situaciji klub.

Izvor: SM

Petak, 17.11.2017.

17:33

Oglasio se Borac: Štrajk nije dobro rešenje
Starsport

"Otkazivanje obaveza koje igrači imaju prema klubu nije svakako dobro rešenje ni za klub, ni za grad, a pre svega za igrače koji se profesionalno baƒve fudbalom. Naš klub i grad su se ovim nerazumnim gestom još jednom našli u žiži javnosti u negativnom kontekstu", navodi se u saopštenju Borca.

Borac je naveo da se suočava sa velikim finansijskim problemima, ali da rukovodstvo kluba ulaže maksimalne napore da što ažurnije servisira svoje obaveze prema igračima, trenerima, zaposlenima i dobavljačima.

"Igračima prvog tima se u ovom trenutku duguje plata za septembar mesec, kao i plata za oktobar koja još nije stigla na naplatu. Iskreno se nadamo da će igrači još jednom shvatiti u kakvoj je situaciji klub i da će pošteno i časno izvršavati svoje obaveze, kako bi u predstojećih šest kola osvojili što veći broj bodova i tako na pravi i sportski način pokazali i sačuvali kako svoj tako i renome kluba čiji dres nose", navodi se.

U saopštenju se podseća da se novo rukovodstvo, koje je na čelo kluba došlo juna, suočilo sa velikim problemima.

"Samo po osnovu odluka Arbitražnog suda klub je igračima i trenerima dugovao više od 30 miliona dinara. U veoma kratkom roku Borac je uz pomoć grada i sponzora uspeo da izmiri obaveze u iznosu od više od 20 miliona dinara, čime je stekao pravo da nastupa u Super ligi Srbije", navodi se.

Grad Čačak je, kako se dodaje, u tom periodu uložio "pozamašna finansijska sredstva" kako bi se Gradski stadion u pravoj meri priveo nameni i postao reprezentativni sportski objekat.

Borac navodi i da je zamenjena travnata podloga na glavnom terenu, da je izrađen najmoderniji sistem nalivanja, da su postavljeni novi golovi, nabavljene nove kućice za ekipe i službena lica, kao i tunel za izlazak igrača na teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: