Kid doveo Garneta da podučava Bakse

Od Milvoki Baksa se očekuje da se u skorijoj budućnosti možda bore i za NBA titulu, a u tome bi mogao da im pomogne jedna od najvećih legendi lige.

Izvor: AK

Četvrtak, 16.11.2017.

17:38

Kid doveo Garneta da podučava Bakse
Foto: Getty images

Drugi put u poslednjih godinu dana Kevin Garnet je bio na treningu tima iz Viskonsina, koji sa klupe predvodi Džejson Kid.

Legenda Minesota Timbervulvsa i Boston Seltiksa se penzionisao pre godinu dana, ali ne može da živi bez košarke.

Uglavnom prati NBA kao stručni konsultant na američkim telezivijama, savetuje Los Anđeles Kliperse, ali svoju strast jedino može da zadovolji samo na parketu.

Tako je ove nedelje proveo neko vreme na treninzima Baksa, gde je osim Adetokumbu delio savete iz svoje bogade karijere još Krisu Mildtonu i Tonu Mejkeru.

Adetokumbo se ubrzo pohvalio na Instagramu da je trenirao sa KG, a uz sliku na kojoj dobija savet je citirao NBA superstara: "Ne razume svako o čemu pričam, ali veliku razumeju".

Not everyone will understand what I’m talking about but the great ones do. -Kevin Garnett #OnAmission

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on

Adetokumbo spada u grupu igrača kojih se plaši svaki protivnik i svaka odbrana, ali se od grčkog "čudovišta" tek očekuje dominacija u NBA ligi.

Grk blista ove sezone i sa prosekom od 30,6 poena uz deset skokova, 4,6 asistencija, 1,9 blokada i 1,6 ukradenih lopti prvi je kandidat za priznanje najboljeg igrača (MVP).

Nema sumnje da će mu rad sa jednim od najboljih krilnih centara NBA lige svih vremena dodatno pomoći da unapredi svoje košarkaške veštine.

Iako ima 41 godinu, Garnet i dalje pristupa treninzima kao da mu je 20, pa mladim "srndaćima" sigurno nije bilo lako, posebno što se zna koliko je zahtevan mentor KG.

"Čim je došao prvo nam je rekao da nas je gledao i odmah naglasio šta moramo da promenimo, čega da se rešimo u našoj igri. Ako je on izdvojio vreme da gleda kako igramo i došao da nam pomogne savetima, to je ogromna stvar. Moraš da se koncentrišeš, obratiš maksimalnu pažnju i radiš", impresioniran je treningom sa Garnetom mladi Mejker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: