Alen razbio Spartanse, Kanzas boji od Kentakija

Prethodne noći na severnoameričkom kontinentu odigrana su dva velika univerzitetska meča između Djuka i Mičigen Stejta, kao i Kanzasa i Kentakija.

Izvor: PT

Sreda, 15.11.2017.

09:52

Alen razbio Spartanse, Kanzas boji od Kentakija
Getty images

Ekipa Majk Kšiševskog pobedila je na gostovanju Spartanse sa 88:81, dok su Džon Kalipari i Kentaki poraženi od Džejhoksa sa 65:61.

Djuk je do trijumfa predvodio fenomenalni Grejson Alen koji je Mičigenu ubacio čak 37 poena, uz tri skoka i dve asistencije.

Alen, student četvrte godine ovog Univerziteta, rekao je posle meča da se osećao veoma dobro tokom meča.

"Odigrao sam u koledž košarci oko 90 utakmica, više nego četvorica mojih saigrača u prvoj postavi. Osećao sam se dobro i smireno na terenu. Trudio sam se da uradim sve kako bi se osećao prijatno an terenu", rekao je Alen posle meča.

Pored Alena, Trevon Duval je odigrao odličan meč sa 17 poena i 10 asistencija, dok je Marvin Begli, igrač koji je projetkovan kao Top 3 pik na narednom draftu, za 10 minuta postigao četiri poena i uhvatio šest skokova.

U poraženom sastavu Majls Bridžis je ostvario učinak od 19 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok su Džaren Džekson i Nik Vord ubacili po 19. Kentaki Vajldketsi poražni su na gostovanju od Kanzas Džejhoksa sa 65:61.

U velikom klasiku Kanzas je na kraju izađao kao pobednik, uprkos odličnom meču frešmena Kentakija Kevina Noksa. Krilni centar je uspeo da postigne 20 poena i uhvati sedam lopti u porazu svoje ekipe.

Kentaki je imao prednost od 57:55, međutim Kanzas je zaigrao bolje i slomio utakmicu trojkom Njumana za 61:57. Do kraja meča Vajldketsi nisu uspeli da se vrate, pa su Džejhoksi odneli pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Svjatoslav Mihaljuk koji je ubacio 17 poena, dok je Njuman imao učinak od 12 poena i devet skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: