Jokić mora agresivnije – zbog Denvera, ali i sebe

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, ove sezone projektovan je kao nosilac ekipe i igrač od kojeg se očekuje najviše u igri tima iz Kolorada.

Izvor: PT

Sreda, 15.11.2017.

08:53

Jokić mora agresivnije – zbog Denvera, ali i sebe
Getty images

Srpski košarkaš je prošle sezone imao sjajnu takmičarsku godinu, a od ove se očekuje da izraste u lidera ekipe i što Amerikanci vole da kažu, da postane zaštitno lice franšize.

Posle 14 odigranih utakmica on to delom i pokazuje, pošto je imao nekoliko odličnih partija, a priznanje je došlo i od NBA koja ga je proglasila za najboljeg igrača četvrte nedelje.

Međutim, u više navrata, zameralo mu se što nije agresivniji u napadu gde se najviše misli o šutnutim loptama ka košu.

Jokić je imao nekoliko partija gde je šutnuo samo 5-6 puta i to nije shodno gore pomenutim očekivanjima, pošto NBA zvezde u svojim timovima uzimaju po 20-tak i više šuteva po meču.

Srpski košarkaš ima drugačiji stil igre i više puta je napominjao da mu nije važno kakav će biti njegov individualni učinak, već da je važno da ekipa pobedi.

Upravo zbog toga, Jokić mora biti agresivniji jer je od 14 odigranih mečeva samo dva puta uzeo najviše šuteva u ekipi – oba puta je Denver pobedio. U preostalih 12, Nagetsi su ostvarili skor od šest pobeda i šest poraza.

Jokić je u te dve utakmice (protiv Bruklina) šutirao 25/41 iz igre (61 odsto), postigao 62 poena, uz 26 skokova i devet asistencija.

Jasno je da "Džoker", kako u SAD kažu, više voli da uključi i ostatak ekipe u utakmicu što je odlika pravih košarkaša, međutim za Denver i za njega bi možda bilo bolje da za nijansu bude agresivniji i u neku ruku sebičniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: