'Orlići': Možemo do Evropskog prvenstva bez poraza

Mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Lutovac ocenio je da njegova ekipa ima kvalitet da bez poraza završi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Izvor:

Utorak, 14.11.2017.

19:17

'Orlići': Možemo do Evropskog prvenstva bez poraza
fss.rs

Mlada selekcija Srbije pobedila je u Jerevanu domaću Jermeniju (1:0), golom Lutovca u 53. minutu, i ostvarila petu pobedu u petoj utakmici u grupi sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

"Ovakve utakmice su najteže jer smo na papiru favoriti. Posle teškog meča u Austriji došli smo potrošeni i najbitnije je da smo osvojili bodove. Ova reprezentacija ima kvalitet da prodje grupu neporažena, nadam se da ce tako i biti", rekao je Lutovac.

Reprezentativac Danilo Pantić rekao je da je ekipa pobedila u važnoj utakmici, poslednjoj u ovoj godini.

"Imali smo šanse koje nismo iskoristili, na kraju se sve dobro završilo. Ima još bodova u igri, ali smo napravili dobar posao. Mislim da će samopozdanje da raste i ne bih da zvučim euforično, ali igramo tri meča kući i dva na strani do kraja i zašto da ne ostvarimo maksimalan učinak", naveo je Pantić.

Golman Boris Radunović, možda i najzaslužniji za nova tri boda, rekao je da bi voleo da ekipa nastavi niz dobrih rezultata.

"Moramo što pre da se okrenemo narednim mečevima i u velikom stilu da odemo na prvenstvo u Italiju. Ova gostovanja su uvek nezgodna jer su tereni veoma teški. Moram da pohvalim saigrače jer su smogli snage da preskoče i ovu prepreku, a drago mi je što sam i ja dao doprinos", rekao je Radunović.

Srbija je prva na tabeli sa 15 bodova iz pet utakmica, dok Rusija ima 10 bodova. Jermenija je treća sa sedam bodova i dve utakmice više, a Austrija je četvrta sa šest bodova iz četiri meča.

Makedonija je osvojila tri boda iz tri utakmice, koliko ima i poslednjeplasirani Gibraltar, ali iz šest mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: