Nedović pobedio svoje, Zvezda poražena u Malagi

Crvena zvezda poražena je na gostovanju Unikahi u Malagi u meču šestog kola Evrolige – 79:65 (22:12, 23:19, 18:19, 16:15).

Izvor:

Petak, 10.11.2017.

20:40

Nedović pobedio svoje, Zvezda poražena u Malagi
EPA/Juan Miguel Perez Ramos

Srpski i regionalni šampion doživeo je četvrti poraz u sezoni, dok je španski sastav zabeležio treći trijumf, a ujedno i prvi u trećem međusobnom okršaju sa crveno-belima.

Razlog poraza ekipe Dušana Alimpijevića leži u veoma lošem početku utakmice, pošto je Zvezda za osam minuta košarke ubacila svega četiri poena, naspram 20 domaćina.

U finišu prve deonice Džejms Feldin i Nikola Jovanović upisuju vezane trojke i smanjuju veliki zaostatak, ali Unikaha predvođena raspoloženim Sasu Salinom i Draganom Milosavljevićem stiže i do +21, dok na veliki odmor odlazi sa osetnom prednošću (45:31).

Ipak, crveno-beli sjajno otvaranju drugo poluvreme, pre svega odličnom igrom u fazi odbrane, i ekspresno smanjuju zaostatak na svega šest poena.

Međutim, dva olako protraćena napada daju domaćinu šansu da se ponovo odlepi, Nemanja Nedović vezuje sedam poena i tim Đoana Plaze, ispostaviće se, pravi nedostižnu razliku vrednu slavlja.
euroleague.net
Upravo je bivši igrač ekipe sa Malog Kalemegdana i srpski reprezentativac bio najefikasniji pojedinac susreta sa 17 poena (2/3 za dva, 3/7 za tri), a imao je i četiri asistencije i tri izgubljene lopte.

Salin je meč završio sa pet pogođenih trojki iz sedam pokušaja, a odličan je bio i Dragan Milosavljević sa 12 poena (5/5 za dva, 0/2 za tri). Preostali srpski internacionalac u domaćem sastavu, Dejan Musli upisao je sedam poena i dve uhvaćene lopte.

U redovima srpskog i regionalnog šampiona tri igrača ubacila su po deset poena – Matijas Lesor, Tejlor Ročesti i Džejms Feldin, s tim da je Lesor imao i sedam skokova, odnosno Ročesti šest asistencija, a istakao se još Nemanja Dangubić sa osam.

Milko Bjelica ubacio je svega dva poena, a jedan od razloga poraza može se pronaći i u lošem šutu za tri poena (6/24), kao i sa linije slobodnih bacanja (5/14).

Naš tim naredne nedelje očekuju nova dva teška izazova u elitnom društvu – najpre će u sredu u Areni gostovati moskovski CSKA, a potom sledi put u Pirej na gostovanje Olimpijakosu dva dana kasnije.
EPA/Juan Miguel Perez Ramos
KRAJ – Nikola Radičević upisao je tri uzastopna poena i jedan promašaj sa linije za slobodna bacanja, odakle se Zvezda i te kako mučila, a bilo je samo pitanje kolikom će razlikom Unikaha rešiti meč u svoju korist – 79:65.

8' – Ništa se nije značajnije promenilo ni u naredna dva minuta, a Dejan Musli ispravio se za vezane promašaje sa linije za slobodna bacanja sa dva laka koša – 79:62.

6' – Tempo igre je polako opadao kako se meč bližio kraju, pa smo videli nekoliko lakih poena na obe strane, a Nikola Jovanović vezao je četiri poena, ali potom i promašio oba bacanja posle skoka u napadu – 74:60.

4' – Zvezda je ponovo počela da se muči u fazi napada, dok je šut domaće odlično služio. Ogastin je postigao svoj osmi poen, potom i lako zakucao posle ofanzivnog skoka, a Dangubić u međuvremenu uspeo da upiše svoju prvu trojku, što i dalje nije pošto za rukom Bjelici – 72:56.

2' – Poslednja deonica počela je polovičnim učinkom Dangubića sa linije bacanja, dok Janković nije uspeo da poentira posle ofanzivnog skoka. Sve to kažnjava Ogastin pogotkom uz faul na drugoj strani, pa je Alimpijević morao da reaguje novim minutom odmora. Amerikanac pogađa i dodatno slobodno bacanje, a Lesor zakucava na drugoj strani posle lepe akcije – 66:53.

10' – Olako protraćenu kontru Nedović kažnjava pogotkom za tri, Dobrić ne uspeva da uzvrati istom merom, pa se domaćin posle dvojke Nedovića vraća na dvocifrenu prednost. Srpski reprezentativac nastavio je svoju seriju sa linije za slobodna bacanja, Davidovac je useo da prekine seriju domaćih od 7:0, da bi ponovo Nedović sa linije bacanja dodatno osigurao vođstvo Unikahe – 63:50.

8' – Bilo je evidentno da je Zvezda uhvatila ritam, dok je Unikaha sve više grešila pritisnuta agresivnom odbranom, a zaostatak gostiju dodatno je smanjio Dobrić pogotkom za tri. Usledila je nova dobra odbrana i brza kontra, ali Dobrić nije uspeo da položi posle nezgodnog dodavanja Ročestija u srcu reketa, posle čega je Plaza još jednom reagovao – 54:48.

6' – Novu trojku za domaće, svoju petu, pogađa Sasu Salin, dok Lesor na drugoj strani pogađa oba bacanja, što su prvi pogoci za srpski tim sa linije penala. Salin je još jednom probao za tri, ali ovoga puta nije bio precizan. Plaza je reagovao tajm-autom, ali ni to nije zaustavilo razigranog Lesora koji krade loptu i proigrava Ročestija, a ovaj pogađa uz faul i realizuje dodatni penal – 54:45.

4' – Nažalost, bolji period igre, posebno u odbrani gde se istakao Lesor sa dve blokade, crveno-beli nisu maksimalno realizovali jer je Bjelica promašio nekoliko otvorenih šuteva, što kažnjavaju Vačinski i Dijas. Ročesti pogađa posle žestokog kontakta, ali faula nije bilo, da bi potom usledio i čuvan faul Lesora u napadu – 51:40.

2' – Zvezda je daleko bolje otvorila nastavak susreta i brzo uspela da se vrati na jednocifren zaostatak, a prednjačio je Džejms Feldin uz pomoć Matijasa Lesora – 47:38.
EPA/SEDAT SUNA
POLUVREME – Apić pogađa uz kontakt, ali ne uspeva da realizuje dodatno slobodno bacanje, dok Milosavljević pravi grešku u koracima. Posle promašaja na obe strane, Dobrić pogađa za dva, a tačku na prvo poluvreme stavlja Bjelica šutem iz kornera u padu – 45:31.

8' – Imala je Zvezda prilku da dodatno smanji zaostatak, ali je Nedović sjajno reagovao u kontri, dok se među strelce nedugo posle upisao i Dejan Musli. Feldin pogađa novu trojku, a Musli, posle jakog faula Bjelice, nije pogodio nijedno bacanje, što Zvezda ne uspeva da kazni, već šalje Milosavljevića na liniju za slobodna bacanja – 43:25.

6' – Radičević se ispravlja pogođenom dvojkom, ali Nedović na drugoj strani pogađa novu trojku, posle čega Milosavljević zakucava. Novi nalet rivala raustavlja Lazić drugom dvojkom, a prve poene, tek na polovini druge deonice, postiže i Tejlor Ročesti pogotkom za tri – 39:23.

4' – Ništa nije promenio minut odmora pošto je Ogastin poentirao posle izgubljene lopte Nikole Radničevića, da bi posle promašaja istog igrača Milosavljević doneo novu najveću prednost španskom sastavu – 34:16.

2'– Milosavljević upisuje svoj šesti poen na startu druge deonice, Matijas Lesor odmah odgovara na drugoj strani, ali onda Ogastin hvata svoj promašaj sa linije bacanja, a prve poene upisuje i Nemanja Nedović. Usledio je promašaj Ognjena Dobrića za tri poena, pa i trojka Nedovića, za novi tajm-aut Alimpijevića – 30:14.

10' – Zvezda se napokon probudila, posle nove trojke Salina, u poslednjih 90 sekundi igre u uvodnoj deonici, Feldin je pogodio prvu trojku, isto je zatim učinio i Jovanović, pa je naš tim uspeo da smanji zaostatak – 22:12.

8' – Poput Bjelice, ni Nikola Jovanović ne pogađa nijedno slobodno bacanje, Nikola Radičević onda ne uspeva da pogodi za dva, ali Branko Lazić donosi novi posed svom timu, ali onda upravo on gubi loptu i produžava post svoje ekipe. Nastavilo se u istom, lošem ritmu jer je Dragan Apić napravio faul u napadu, potom i izgubio loptu, a Dragan Milosavljević povećao prednost domaćih – 17:4

6' – Nalet domaćih na kratko je zaustavio Ognjen Dobrić pogotkom za dva, ali onda neverovatni pogađa još jednu trojku preko ruke. Uskoro smo videli i prva dva slobodna bacanja na meču, a Milko Bjelica nije bio uspešan u oba navrata, pa ni u trećem ponovljenom. Bruk zatim još jednom zakucava i donosi prvu dvocifrenu prednost Unikahi – 15:4.

4' – Zvezda uspeva da se upiše posle nešto manje od tri minuta igre, kada Džejms Feldin poenitra posle prodora, Međutim, Salin odgovara novom trojkom, pošto crveno-beli nisu još jednom uspeli da poentiraju posle dobre odbrane, pa je Dušan Alimpijević morao da reaguje tajm-autom – 10:2.

2' – Prvi poeni na meču viđeni su posle alej-up asistencije Mekkaluma i zakucavanja Bruksa, da bi posle izgubljene lopte pogodio i Vačinski. Usledio je promašaj Tejlorda Ročestija, a onda i trojka Salina za osetniju prednost Unikahe – 7:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

486 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: