Jokić: Kum se non-stop drao na mene

Nikola Jokić počinje da dominira NBA ligom kako sezona odmiče, a prethodne noći bio je najefikasniji pojedinac na svim susretima.

Izvor:

Sreda, 08.11.2017.

19:23

Jokić: Kum se non-stop drao na mene
Getty Images

Jokić je odigrao partiju karijere u pobedi svojih Denver Nagetsa nad Bruklin Netsima (112:104), postigavši 41 poen (16-25 iz igre, od čega 4-9 za tri, 5-6 bacanja) za samo 31 minut, što mu je novi lični košgetersi rekord.

Nekadašnji košarkaš Mega Leksa je uhvatio 12 lopti, a koliko je bio dominantan u duelu sa ’Mrežicama’ pokazuje podatak da je za poen nadmašio čitavu startnu petorku rivala.

Srpski reprezentativac proveo je leto u rodnom Somboru radeći po posebnom režimu, s njim je bio i jedan od glavnih trenera tima iz Kolorada, ali, prema njegovim rečima, 'ključnu' ulogu odigrao je njegov kum. "Šutnuo sam sigurno milion puta ovog leta – trojke, dvojke, iz tranzicije... Mislim da sam uradio dobar posao i da je to bila prava odluka. Pomalo mi sve to i nedostaje jer sam bio u svom rodnom gradu, a uz mene je bio i moj kum, koji se non-stop drao na mene – 'Pogodi, pogodi, pogodi'. I to mi nedostaje (smeh). Valjda se sve to isplaćuje sada", otkrio je Jokić.

Joka na dosadašnjih 11 utakmica najjače lige sveta prosečno beleži 17,9 poena, 11,5 skokova, 4,5 asistencija i 1,3 ukradene lopte, za 31 minut prosečno na parketu, uz 53,9 odsto šuta iz igre, 43,9 odsto za tri, odnosno 90 odsto sa linije za slobodna bacanja.

Nagetsi trenutno zauzimaju sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji sa šest trijumfa i pet poraza, a naredni meč čeka ih u noći između četvrtka i petka kada će od 04.30 po srednjeevropskom vremenu dočekati Oklahoma Siti Tander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: