Odbojkaši Vojvodine počinju kvalifikacije za LŠ

Posle pet vezanih pobeda na domaćem frontu (4 u Superligi i jedna u Kupu), pred odbojkašima Vojvodine NS seme je možda i najveći izazov u ovom delu sezone.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

12:41

Odbojkaši Vojvodine počinju kvalifikacije za LŠ

Mlada novosadska ekipa izlazi i na evropsku scenu, a već u sredu, 8. novembra, igraće prvi meč treće runde kvalifikacija Lige šampiona (revanš je 12. novembra u Francuskoj).

Na putu do četvrte i ujedno i glavne runde najelitnijeg klupskog takmičenja moraće da odmeri snage sa jakom ekipom francuskog Tuluza. Utakmica u velikoj dvorani Spensa počinje u 20 časova, a Odbojkaški klub Vojvodina poziva sve navijače i poklonike sporta da ispune tribine i pruže timu podršku u ovoj velikoj borbi.

Ulaz će biti besplatan, ali je ipak potrebno imati besplatne specijalne karte, koje će svi moći da preuzmu na sam dan utakmice, sat vremena pre početka meča, na blagajni kod ulaza u veliku dvoranu. Takođe, zainteresovani karte mogu uzeti i u klupskim prostorijama od ponedeljka. Motivacija, želja i podrška sa tribina, stavke su koje bi mogle biti presudne u sredu u Velikoj dvorani Spensa, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona – ocena je svih predstavnika Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme, koji su na konferenciji za novinare pričali o predstojećem izazovu.

"Tuluz je odlična ekipa, koja ima nekoliko stranaca, ali i francuske igrače, koji su u juniorskoj reprezentaciji postizali sjajne rezultate. Tu je i Šinenjez, koji je član seniorske nacionalne selekcije i sigurno će u dogledno vreme biti jedan od najboljih srednjih blokera na međunarodnoj sceni. Pored njega za nas je zanimljiv i Luka Bašić, čiji je stric nekada igrao za Vojvodinu. U svakom slučaju predstoji nam zanimljiv i težak okršaj, a sve to je ujedno i nagrada za naše momke koji vredno rade i napreduju iz dana u dan. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače i sve poklonike sporta da dođu u velikom broju, podrže nas i pomognu da zajedno pobedimo jednog velikog rivala. Biće teško i podrška će biti neophodna, a lakše je uz publiku", poručio je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Da ambicije rastu i da igrači sazrevanjem sebi svake godine zadaju stepenik više koji žele da preskoče, potvrdio je i libero Nikola Peković.

"Izneo bih stav, koji verujem sa mnom dele i moji saigrači. Do skora sam ovakve utakmice doživljavao kao priliku da budem deo nečeg velikog. No, sada se više ne zadovoljavam samo time. Skupili smo iskustvo, stasali smo i siguran sam da potpuno ravnopravno možemo da igramo sa Tuluzom i zašto da ne, slobodno mogu da kažem, da pobedimo. Dakle, respektujemo protivnika, ali se ne plašimo. Mislim da je ovakav stav pravi ne samo sada, nego uvek. Sazreli smo kao ekipa, samim tim i pojedinačno. Takođe se nadam što većem broju navijača, jer, verujte, nije isto igrati pred 100 i pred nekoliko hiljada ljudi. Podrška sa tribina uz našu želju i borbenost može biti ključ", poručio je hrabro Peković.

S njim se saglasio i primač Miran Kujundžić.

"Utakmica dolazi kao vrsta nagrade za osvojenu titulu prošle sezone. Mislim da smo dosta napredovali i probaćemo protiv Tuluza to i da pokažemo i da se domognemo najveće evropske odbojkaške scene. Liga šampiona u svakom klupskom sportu je nešto najveće što može da se igra. Ona je posebno bitna nama mladima da se oprobamo sa najboljim ekipama. Pozivamo navijače da nam budu vetar u leđa i da se zajedno borimo za tu pobedu kako bismo mirnije otišli na revanš u Francusku", istakao je Kujundžić.

Sportski direktor Nikola Marić kroz osmeh je poručio da mu je sada mnogo lakše da priča, pošto su pre njega trener i igrači pokazali optimizam.

"Podržavam ih i treba da uđemo hrabro u ovaj meč. Posle žreba smo konstatovali da smo mogli proći bolje, ali i gore. Danas slobodno možemo da kažemo da smo dobili tim po meri. Mi smo najmlađi i najperspektivniji u našoj ligi, a Tuluz u njihovoj. Njihova je privilegija da mogu birati strance koji će podići kvalitet igre. Dovoljno o tome govori i to što im je Brazilac kapiten. U svakom slučaju mislim da je to ekipa, protiv koje možemo da igramo, ali i da računamo na pozitivan ishod. Napredovali smo, igramo dobro, lepo radimo, u pripremnom periodu imali smo dosta međunarodnih utakmica, a to su preduslovi u sportu da se uđe pravilno u ovakav u meč. Naravno da želimo da igramo pred većim brojem gledalaca. Voleo bih da ljudi isprate ovu utakmicu, jer ona to stvarno zavređuje. O značaju takmičenja govori i podatak da čak i Peruđa igra treće kolo kvalifikacija. Zato treba doći na ovakvu priredbu, podržati Vojvodinu, jer je naša ekipa zaslužila punu pažnju", zaključio je Marić.

Na pitanje da li je otežavajuća okolnost to što se revanš igra u Francuskoj svi su se saglasili sa tim da se svaki meč mora odigrati maksimalno, kod kuće i na strani, jer su karte otvorene do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: