Posle dopinga nema podijuma i para?

Udruženje antidoping agencija smatra da bi sportistima koji se vrate posle suspenzija trebalo zabraniti podijume u slučaju osvajanja medalja i ukidanje nagrada.

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2017.

23:33

Posle dopinga nema podijuma i para?

Institut nacionalnih antidoping organizacija (iNADO) naveo je da je to predloženo na konferenciji na kojoj je učestvovalo 37 agencija.

Takođe, učestvovali su i sportisti osvajači olimpijskih medalja i svetskih prvenstava.

Ta grupa navela je da bivšim dopingovanim sportistima koji se vrate takmičenjima "ne bi trebalo dozvoliti da se popnu na podijum, da primaju novčane nagrade i da budu nosioci državnih i svetskih rekorda".

"Gubitak medalja i čast izlaska na podijum najviše boli čiste sportiste koje doping u tome spreči", navodi se u saopštenju. Konferenciji u Ženevi prisustvovalo je više od 20 vrhunskih sportista, koje organizatori nisu imenovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: