Jubilarna 60. 'Zlatna rukavica' u Areni

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji slavi jubilarni 60. rođendan "Zlatna rukavica" održaće se u Beogradskoj areni od 23. do 25. novembra 2017. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 31.10.2017.

16:32

Jubilarna 60. 'Zlatna rukavica' u Areni
Foto/Tanjug Zlatna rukavica

Očekuje se učešće boksera iz oko 20 zemalja, a zanimljivo je da je selekcija Kine već prijavila dolazak.

Predsednik organizacionog odbora "Zlatne rukavice 2017" je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a finale je zakazano za 25. november od 19 sati, uz besplatan ulaz.

Čuveni "Meč šampiona" za trofej " Zlatna rukavica" prvi put je održan 1957. godine, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog i srpskog boksa, a prestižni trofej osvajali su legendarni asovi Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić

"Nova renesansa srpskog boksa počinje sa "Zlatnom rukavicom", jer je boks predugo apstinirao, a radnička klasa bila bez svojih sportskih heroja koje je imala upravo u bokserskim šampionima. Publika može očekivati istinski spektakl, vatrene borbe u ringu i vrhunsku scenografiju poput onih u Las Vegasu.

Naša reprezentacija putuje na pripreme u Makedoniju, jer hoćemo da imamo spremnu ekipu za izlazak pred beogradsku publiku.

"Panić, Stošić, Živanović, Babić, Stanojević i Stanković predstavljaće nacionalnu selekciju, verujući da medju njima ima budućih Olimpijskih pobednika", izjavio je predsednik BŠ Nenad Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: