Hamilton sa začelja osvojio četvrtu titulu!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je četvrtu šampionsku titulu pošto je zauzeo deveto mesto u trci za VN nagradu Meksika, u kojoj je pobedio Maks Verstapen.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 29.10.2017.

21:47

Hamilton sa začelja osvojio četvrtu titulu!
Foto: Gettyimages

Hamilton je pre trke imao 66 bodova prednosti i za titulu mu je bilo potrebno da se plasira među prvih pet, bez obzira na rezultat rivala Sebastijana Fetela iz Ferarija, ili da zauzme bilo koju poziciju, a da Fetel ne bude među prvom dvojicom.

U prvom krugu Fetel je udario u Hamiltona, obojica su otišli u boks, u kome se Britanac duže zadržao pa je vozio sa poslednjeg mesta, a njegov rival je bio nekoliko pozicija ispred. Hamilton je na kraju zauzeo deveto mesto, a Fetel četvrto, što je Britancu bilo dovoljno za titulu.

Dve trke pre kraja Hamilton ima nedostižnih 56 bodova više od Fetela, s obzirom da se za pobedu dobija 25 bodova.

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je u Meksiku i ostvario drugu pobedu u sezoni, a treću u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, a treći je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Naredna trka u šampionatu vozi se 10. novembra za Veliku nagradu Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: