NFL: "Kuća horora" za QB rukije čeka Votsona

Jedan od nainteresantnijih mečeva osme nedelje NFL sezone biće gostovanje Hjuston Teksansa kod Sijetl Sihoksa.

Izvor: AK

Nedelja, 29.10.2017.

14:00

NFL:
Foto: Getty images

Teksašani su solidno počeli sezonu koja je mogla biti znatno ambicioznija da se nisu povredili Džej Džej Vat i Vitni Marsilus.

Najzaslužniji za tri pobede u prethodnih šest mečeva je ruki kvorterbek Dešon Votson, koji je bacio 1.297 jardi i 15 tačdaun pasova, po čemu deli drugo mesto u ligi sa Tomom Brejdijem i Aleksom Smitom.

Kvota da će Sijetl zabeležiti još jedan trijumf u nizu je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za ovaj meč NFL-a.

Međutim, ispred Votsona je najveći izazov u karijeri, moćna odbrana Sihoksa predvođena Pro-boul triom Ričard Šerman (kornerbek), Erl Tomas (sejfti) i Kem Čenselor (sejfti).

On će biti osmi ruki kvroterbek koji će gostovati u Sijetlu u eri Pita Kerola. Od prethodnih sedam, pobedu je slavio samo Endi Dalton 2011. sa Sinsinati Bengalsima. Zbog toga mnogi "SenturiLing Fild" nazivaju "kućom horora" za ruki kvorterbekove.

Votson je uspostavio odličnu saradnju sa svojim hvatačima, pre svih Deandreom Hopkinsom (6 tačdauna) i Vilom Fulerom, postizali su više od 30 poena u četiri uzastopne utakmice (Nju Ingland, Tenesi, Kanzas Siti, Klivlend).

Ali, sa druge strane je sada ekipa koja je u seriji od tri pobede i koja u prvih šest mečeva jedina ima manje od 100 primljenih poena.

U međuvremenu, razigrao se i kvorterbek Rasel Vilson koji je prošle nedelje bacio 334 jarda i tri TD bez presečenog pasa u impresivnoj pobedi nad Njujork Džajantsima 24:7.

Kada je on na nivou nemoguće je proceniti koliko Hoksi mogu biti opasni, a tako ove sezone izgledaju i Teksansi sa Votsonom.

Zbog toga je upravo Vilson igrač s kojim stručnjaci porede Votsona, pa će osim pomenute odbrane Sijetla, ispred sebe imati još jedan test, koji bi mogao umnogome da mu usmeri karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: