Doviciozo odložio krunisanje Markesa

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo trijumfovao je na Velikoj nagradi Malezije na Sepangu, pretposlednjoj trci Moto GP šampionata.

Izvor: AK

Nedelja, 29.10.2017.

08:39

Doviciozo odložio krunisanje Markesa
Foto: Getty images

Vodeći u generalnom poretku Mark Markes se mučio sa Hondom na vlažnom kolovozu pa je trku završio tek četvrti.

Tako će odluka o šampionu za 2017. godinu biti doneta za dve nedelje u Valensiji, jer Markes ima 21 više od Dovicioza, a pobednik može da osvoji 25.

"Plašio sam se da mi Horhe ne pobegne, ali sam vozio u dobrom ritmu i držao malo rastojanje. On je pogrešio i ja sam iskoristio šansu da preuzmem prvu poziciju. Hvala timu na sjajnom poslu ovog vikenda", rekao je Doviciozo.

Doviciozo je do najvažnije pobede u karijeri stigao zahvaljujući greški svog timskog kolege Horhea Lorenca, koji je zamalo pao pet krugova pre kraja.

"Zadnja guma je bila konstantna tokom cele trke, ali je prednja malo proklizavala. Greška je bila dovoljna Doviju da me prestigne, a iako sam ga pratio nisam želeo da ga "lovim", jer sam zadovoljan drugim mestom, a drago mi je i zbog Andree", rekao je Lorenco.

Italijan je pobedio na Sepangu drugo godinu zaredom, šesti put ove sezone na svom Dukatiju, a 17. u karijeri. Lorenco je kroz cilj prošao kao drugi, a na pobedničko postolje se popeo Žoan Zarko na Jamahi.

Peti je bio Dani Pedrosa, šesti Danilo Petruči iako je krenuo kao poslednji, Valentino Rosi je stigao do sedme pozicije, osmi je bio Džek Miler ispred Maverika Vinjalesa, a prvih deset zaokružio je Pol Espargaro.

Markesu je za osvajanje titule, šeste u karijeri, potrebno da u Valensiji za dve nedelje bude bar 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: