Fetel daleko od Mercedesa

Ako je suditi po rezultatima treninga, Sebastijan Fetel se oprostio od borbe za titulu šampiona Formule 1.

Izvor: AK

Subota, 28.10.2017.

15:00

Fetel daleko od Mercedesa
Foto: Getty images

Istina je da ništa od njega ne zavisi na Velikoj nagradi Meksika jer je Luisu Hamiltonu potrebno da bude na nekoj od prvih pet pozicija da osvoji trofej, ali se očekivalo da mu Nemac bar zakomplikuje taj cilj.

Fetel je u svom Ferariju kasnio 0,7 i 0,2 sekundi za Mercedesom Valterija Botasa, bio je relativno blizu Hamiltonovom rezultatu, ali se od Britanca tek očekuje najbolja vožnja na autodromu "Braća Rodriges".

Kvota da će Fetel slaviti u Meksiku i smanjiti razliku u odnosu na Hamiltona je 3, a da će Nemac biti na podijumu 1,33. Pogledajte i ostale MOZZARTOVE kvote za Formulu 1.

"Još jedan petak u kojem nije bilo sve maksimalno u redu. Imali smo problema sa aparatom za gašenje požara. Prvo je bio vreo, a potom leden. Morali smo da menjamo i izgubili smo nešto vremena. Bolid je bio "onako". Neki krugovi dobri, drugi ne, ali smo generalno bili brzi. Moramo malo da radimo na balansu kako bi napravili korak napred", rekao je Fetel.

Ni Hamilton nije imao svoj dan, na oba treninga je gledao u leđa rivalima, prvo timskom kolegi Botasu, a potom Danijelu Rikardu u Red Bulu.

"Bolid nije bio najbolji ujutru, napravili smo neke dobre izmene ali smo onda imali veliki okret na stazi i uništili smo prvi set guma. Srećom oporavili smo se sa nekoliko solidnih krugova, a ja sam imao i veliku seriju od 27. Biće neizvesno, mislio sam da ćemo biti gori, ali smo bili poprilično dobri", rekao je Britanac.

Kvalifikacije za VN Meksika su u subotu od 20 časova, a trka u nedelju u istom terminu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: