Teška pobeda Zvezde, Mladost "pokazala zube"

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Mladosti iz Lučana u meču 14. kola Superlige Srbije – 2:1.

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

18:55

Teška pobeda Zvezde, Mladost
StarSport

Zvezda je vodila na poluvremenu golovima Aleksandra Pešića u 26. i Uroša Račića u 40. minutu. Strelac za Mladost u 50. bio je Vladimir Radivojević.

Utakmica je otvorena prilično sporo, što je donekle i očekivano jer su crveno-beli pre samo tri dana igrali protiv Arsenala u Ligi Evrope.

Mladost je pokazala da će pokušavati preko kontri da dođe do gola, dok je Zvezda pokušavala preko bokova da stvori prilike.

Upravo iz takve jedne usledio je i sumnjivi gol. Filip Stojković je centrirao, a Aleksandar Pešić glavom savladao Rosića.

Prilikom centaršuta, čini se da se napadač Crvene zvezde nalazio u malo ofasajdu, a vi proceniti sami na video snimku koji se nalazi dole niže.

Igrao se 27. minut kada su crveno-beli poveli sa 1:0, a samo se 13 minuta čekalo do drugog gola.

Sada bez ikakve sumnje, Uroš Račić je postigao lep gol. Sjajno kombinovao sa Pešićem i sa nekih 20-tak metara savladao golmana Mladosti.

Gosti su najbolju priliku imali u 37. minutu kada je Pavlović šutirao, ali je Borjan bio na mestu.
Starsport
Ekipa iz Lučana zaigrala je mnogo bolje u nastavku meča i uspela da smanji zaostatak u 50. minutu preko Vladimira Radivojevića.

Zvezda je mogla da vrati nekoliko puta dva gola prednosti, u 55. minutu Milijaš je pogodio za stativu, dok su i gosti bili opasni pred golom Milana Borjana.

U poslednjih pet minuta videli smo mnogo nervoze na terenu. Predrag Pavlović je zaradio drugi žuti karton zbog starta na Mičelu Donaldu, da piposle koškanja igrača žute kartone zaradili Radivojević, Le Talek, Borjan i Ristić.

Crveno-beli posle ovog trijumfa su prvi na tabeli sa čeitiri boda više od drugoplasirane ekipe Partizana, dok je ekipa iz Llučana na desetoj poziciji sa 15 bodova.

II poluvreme

89' Radivojević je faulirao Le Taleka, koji je burno reagovao posle toga. Umešali su se I ostaliigrači na terenu, a ovaj verbalni duel završen je žutim za Le Taleka i Milana Borjana.

85’ Mladost utakmicu završava sa igračem manje, pošto je u 85. minutu, posle faula sa leđa nad Donaldom, drugi žuti karton dobio Predrag Pavlović.

79’ Ponovo je Nenad Milijaš šutirao sa distance posle prekida, ali je Rosić uspeo da skrene loptu u korner.

77’ Šansa za Mičela Donalda! Pokušao je petom iz okreta posle centaršuta Milijaša iz prekida i gužve u kaznenom prostoru Mladosti, ali nije bio precizan.

72' Na drugoj strani opasan pokušaj Le Taleka,ali je njegov udarac bio nedovoljno precizan. Bolji tempo u ovom meču, Mladost želi do izjednačenja, dok Zvezda, svesna opasnosti, pokušava da poveća prednost.

71' Nova šansa za goste i ponov posle prekida. Bogdaan Milošević je šutirao, ipak bez izjednačenja na stadionu "Rajko Mitić".

68' Treća izmena u redovima Vladana Milojevića, na terenu je Nemanjja Radonjić umesto Luke Adžića.

60' U sledećen napadu gosti su opasno pripretili i zamalo došli do izjednačenja! Bio je to opasan pokušaj Janko Tumbasević, a Milan Borjan je uspeo da sačuva svoj gol

59' Još jedan slobodan udarac za domaće igrače, ovoga puta je šutirao Mičel Donald, da bi i njegov šut bio neprecizan.

55' Nenad Milijaš je izveo odličan slobodan udarac, ali je njegob šut pogodio stativu i ostaje 2:1.

50' Posle Zvezdine inicijative u nastavku drugog dela, crveno- beli su lako primili gol. Mladost je smanjila vođstvo preko Vladimira Radivojevića koji je veoma lepo šutirao u bliži ugao Borjanovog gola za 2:1.

U drugom poluvremenu obe ekipe su napravile izmene. U Zvezdi je mladi Luka Ilić zamenio Nenada Krstičića, a u ekipi Mladosti će od 46. minuta umesto Uroša Sinđića igrati Nenad Marinković.

I poluvreme

45' Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, pa tako crveno-beli sa 2:0 odlaze na pauzu.

40' GOOOOOOOL, Uroš Račić. Sjajna akcija crveno-belih. Račić je odigrao dupli pâs sa Pešićem, potom gurnuo loptu unapred i snažnim udarcem levom nogom savladao Rosića.

37' Pavlović je odlično kombinovao sa Trifunovićem, potom je odlično šutirao, ali je Borjan odlično odbranio. Solidna prilika za goste iz Lučana.

33' Zvezda je nastavila sa napadima. Napada najviše po desnoj strani gde je Filip Stojković prilično ofanzivan.

27' GOOOOOOL, Aleksandar Pešić postiže gol. Veoma diskutabilna situacija, čini se kao da je Pešić bio u malom ofsajdu. Sudija nije podigao zastavicu i Zvezda vodi 1:0. Stojković je centrirao, a Pešić je glavom postigao gol.

25' Adžić je najbolji Zvezdin igrač u prvom poluvremenu. Mladi igrač je dobro šutirao, ali njegov šut završio pored leve stative. 21' Najbolja prilika za Zvezdu na meču. Adžić je dobro šutirao, njegov pokušaj odbio golman Rosića, ali samo do Pešića koji je iz teške pozicije uspeo da uputi šut, ali pored gola.

18' Srnić je imao veliku šansu. Milijaš je brzo izveo slobodan udarac, lopta je došla do Srnića, a on je nesebično poslao loptu sredinu. Ipak, tamo nije bilo nikoga od igrača Zvezde i bolje da šutirao iz dobre pozicije.

8' Solidan pokušaj Luke Adžića iz slobodnog udarca. Ipak, njegov pokušaj išao je tačno u golmana Rosića.

5' Utkamica je polako krenula. Crveno-beli imaju početnu inicijativu, ali i ništa više od toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: