LE: Astana ubedljiva, 4 lopte u Rajkovićevoj mreži

Fudbaleri Astane deklasirali su Makabi iz Tel Aviva 4:0 (2:0) u premijernom meču trećeg kola Lige Evrope.

Izvor: AK

Četvrtak, 19.10.2017.

18:47

LE: Astana ubedljiva, 4 lopte u Rajkovićevoj mreži
Foto: EPA/BEN CAMPBELL

Po dva gola srpskom reprezentativcu Predragu Rajkoviću postigli su Patrik Tvumasi u prvom, te Žunior Kabananga u drugom poluvremenu.

Astana je 17. meč u nizu u Evropi ostala neporažena na svom terenu, a ovo joj je bila deveta pobeda u tom periodu.

Kazahstanci su dominirali od starta meča, konstantno pretili Rajkoviću, koji je prvi put kapitulirao u 33. minutu, nije uspeo da odbrani penal koji je izveo Tvumasi.

Nije prošlo ni deset minuta, a bilo je 2:0. Opet je Tvumasi savladao mladog Srbina, volej udarcem sa desetak metara.

Na samom startu drugog poluvremena Kabananga je udarcem sa ivice kaznenog prostora "overio" pobedu, a Izraelce je dotukao pet minuta kasnije posle sjajnog proigravanja Dmitrija Šomka, dvostrukog asistenta.

S druge strane, igrači Makabija nisu uspeli da savladaju drugog srpskog golmana na ovoj utakmici, kapiten Astane Nenad Erić je sačuvao svoju mrežu.

Astana iz tri utakmice ima četiri boda, dok je Makabi ostao na jednom. U drugom meču trećeg kola Grupe A Viljareal dočekuje Slaviju, oba tima imaju takođe po četiri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: