Snežani Pajkić-Jolović Zlatna značka

Potpredsednica Atletskog saveza Srbije Snežana Pajkić-Jolović, svojevremeno šampionka Evrope na 1.500 metara, dobitnica je Zlatne značke evropske atletike.

Izvor: B92

Subota, 14.10.2017.

17:15

Snežani Pajkić-Jolović Zlatna značka
AS Srbije

Na predlog federacija članica Savet EA, svake druge godine prilikom održavanja EA Kongresa dodeljuje se ovo najviše priznanje osobama koje su svojim radom i zalaganjem dale veliki doprinos razvoju atletike I realizaciji značajnih EA takmičenja I projekata.

"Počastvovana sam priznanjem evropske atletike. Smatram da ovo nije samo moja nagrada, već svima nama, a posebno srpskoj atletici za sav doprinos I razvoj tokom prethodnih godina”", rekla je Pajkić-Jolović, prenosi Atletski savez.

Snežana je u atletici preko 30 godina, nakon mnogobrojnih medalja koje je osvojila kao reprezentativka, kao atletski radnik i funkcioner imala je značajnu ulogu u organizaciji najvećih atletskih događaja u Srbji, među kojima je Evropsko prvenstvo u dvorani (2017), Prvenstvo Balkana u dvorani (2017), Evropsko prvenstvo u krosu (2013), Evropsko juniorsko prvenstvo (2009) i mnoga druga takmičenja.

Osvojila je i juniorsko srebro i bronzu na 1500m, a njeno najveće dostignuće je titutla šampiona Evrope 1990. godine u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: