Borovčanin novi predsednik Bokserskog saveza

Nenad Borovčanin novi je predsednik Bokserskog saveza Srbije

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

16:29

Borovčanin novi predsednik Bokserskog saveza
Foto: Promo

Bivši šampion Evrope u WBO verziji i četvrti bokser sveta jednoglasno je (prisustvovalo i glasalo 47 delegata), na Izbornoj skupštini Bokserskog saveza Srbije, izabran za predsednika.

Njegov pomoćnik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić.

Nema sumnje da je ovo pravi izbor jer je novoizabrani predsednik prošao dug i uspešan put od talentovanog početnika, koji se velikim radom i odricanjem domogao laskave titule šampiona, nanizao 30 profi pobeda bez poraza.

U svom izlaganju, po izboru na čelnu funkciju nekada jednog od najuspešnijih sportova u našoj zemlji, Borovčanin je izneo svoj plan i program i sigurno je da će, poznajući njegovu fanatičnu veru u uspeh, uz maksimalan rad, ponovo vratiti boks na onaj nivo kada je značio mnogo u svetu.

Prioritet novog predsednika je aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije. Dalje, povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu, da kao nekada naši bokseri budu strah i trepet na svetskim i evropskim prvenstvima, Olimpijskim igrama.

"Da reči nisu prazne, već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze, ide na tronedeljne pripreme, za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou, „Zlatnu rukavicu" koja će se održati u beogradskoj Areni 25. novembra 2017. godine. Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh", istakao je bivši boks as Srbije, a novi predsednik Bokserskog saveza naše zemlje Nenad Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: