Žreb za SP: Srbija može i do trećeg šešira, ali...

Posle osam godina pauze reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu i sada već počinju kalkulacije koji bi nam protivnici odgovarali.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

11:05

Žreb za SP: Srbija može i do trećeg šešira, ali...
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

‘Orlovi’ su odlično odigrali kvalifikacije, završili kao prvi u grupi ispred Republike Irske, Velsa i Austrije, a odličan ciklus završili su trijumfom nad Gruzijom u Beogradu.

Žreb za grupe na Mundijalu biće održan prvog decembra, dok će pre toga biti organizovani baraži za preostala nepopunjena mesta koja vode u Rusiju.

Srbija se trenutno nalazi u četvrtom šeširu, ali postoji šansa da, ukoliko nam se neki rezultati poklope, naš nacionalni tim "skoči" i u treći šešir, posle ispadanja Sjedinjenih Američkih Država i raspleta u južnoameričkim kvalifikacijama.

Ni to neće biti lako jer je potrebno da se ispune dva od tri potencijalna uslova – plasman Grčke na SP kroz baraž, neuspeh Senegala u afričkim kvalifikacijama i trijumf Novog Zelanda protiv Perua u interkontinentalnom baražu.
Foto: Screenshot (wikipedia) EDIT
Grci su završili kao drugi u grupi H i neće biti nosioci na žrebu za baraž, Senegal drži prvo mesto sa osam bodova u svojoj grupi afričkih kvalifikacija i u novembru ga očekuje odlučujući dvomeč sa Južnom Afrikom kojoj treba pravo čudo da overi put u Rusiju.

Senegalci su prvi sa osam bodova, dva više i utakmicom manje od Burkine Faso i Zelenortskih ostrva koji se sastaju u poslednjoj rundi.

Peru je veliki favorit protiv Novog Zelanda i ima šansu da igra na Svetskom prvenstvu prvi put posle 1982. godine.

Međutim, ukoliko budemo imali sreće, postoji šansa da se domognemo trećeg šešira i izbegnemo jače protivnike prilikom žreba.

Svetsko prvenstvo u Rusiji igra se od 14. juna do 15. jula sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: