Šćepanović za B92: "Uskoro počinjem da igram"

Vlado Šćepanović, košarkaš koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Prvenstvo Evrope u Turskoj, 2001. godine, a sa ekipama Budućnosti i Partizan nekoliko domaćih trofeja, otišao je u jesen 2002. godine u Italiju, gde je potpisao ugovor sa Skiperom iz Bolonje. Medjutim, umesto zapažene inostrane karijere u Bolonji, posle samo tri meseca povredio se i pauzirao skoro godinu dana.

Izvor: Miloš Šaranoviæ, novinar B92

Sreda, 28.01.2004.

15:05

Default images

Nakon operacije leđa i rehabilitacije, Šćepanović je ponovo igrač beogradskog Partizana. Još uvek ne radi sa ekipom, ali veruje da se i taj trenutak bliži:

Trenutno, posle deset dana  uglavnom, kondicionih treninga, rada u teretani i trčanja, mogu da kažem da sam prezadovoljan zdravstvenim stanjem i da ću, ako ovako nastavim da radim, bez zdravstvenih problema, moći da izađem na teren i pre nego što se očekivalo.”

Za Šćepanovića, a i za Partizan bilo bi vrlo značajno da se što pre oporavi i priključi ekipi:

Sigurno je da sezona nije izgubljena, neka procena, moja i kompetentnih ljudi u klubu, je da ću za petnaestak dana moći da radim sa ostatkom ekipe i da počnem da igram. Na početku ću imati manju minutažu, ali, kako budem spremniji, igraću više, a očekuje se da za petnaest dana budem 90 odsto spreman.

Svi sportisti kažu da je najteže u njihovom poslu kada, zbog povreda, ne mogu na teren. Šćepanović veruje da će ‘novi početak’ biti uspešan.

Ovo mi je, na žalost, najduža pauza u karijeri. Posle te nezgodne povrede morao sam da ostavim košarku na pola godine, ali to me nije deprimiralo, to se dešava, to je sport. U neku ruku sam se odmorio od košarke i treninga, tako da sa velikom željom ulazim u ponovni, drugi deo karijere...

Dok se lečio, Šćepanović je, naravno, pratio ono što se događalo na košarkaškim terenima.

Pratio sam od samog početka sezone, posebno Partizan, i u domaćem prvenstvu i u Evropi. Normalno je da je Partizan dobar u prvenstvu, ima najbolju ekipu u Efes prvoj ligi, uz Hemofarm, koji ove godine ima dobar tim i igraju dobro. U Evroligi je napravljen sjajan rezultat do sada, uz neke ‘sigurne’ pobede kod kuće, sigurno može u ’16 najboljih’, što bi bio veliki uspeh za ovu mladu ekipu.

"Očekujem da ću igrati u reprezentaciji"

I pored toga što skoro godinu dana nije na parketu, Šćepanović nije ‘bivši’ reprezentativac:

Razmišljam o reprezentaciji, ova povreda me ja malo udaljila, ali, ako se oporavim, očekujem da ću igrati, ne znam da li će to biti ove godine na Olimpijadi ili kasnije. Nije toliko ni bitno. Mislim da reprezentacija na Olimpijskim igrama u Atini, ako dođe u pravom sastavu, najjačem, može da igra značajnu ulogu. U svakom slučaju, mislim da od samog sastava reprezentacije zavisi rezultat.

Da li je saradnja sa Partizanom ‘oročena’ na period do kraja sezone ili se može očekivati da Šćepanović i sledeće sezone igra u Beogradu?

Sigurno o nekim većim planovima ne bih razmišljao, ovo je dogovor sa Partizanom da vidimo kako će to ići. Ako uspem da se vratim košarci, potpuno, i budem onaj stari, biće i ozbiljnijih razgovora o produžetku saradnje. Sada je najvažnije da se oporavim i vratim košarci.

Da li i koliko pratiš NBA ligu?

Sigurno je da pratim NBA, najkvalitetniju ligu na svetu, i koliko mogu da vidim Sakramento je opet među najboljim ekipama u ligi, Peđa Stojaković igra neverovatno, igra najbolju sezonu u karijeri i ostali igraju zapažene role.

Posebno pratim mlade igrače, Pavlovića, Čabarkapu, Miličića. Mislim da Miličić nema prostora, trener mu ne ukazuje preveliko poverenje, što nije slučaj sa Pavlovićem, koji dosta igra i dosta dobro igra. Čabarkapa je imao taj peh, slomio je ruku, a do povrede je odigrao nekoliko odličnih utakmica i mislim da može da napravi veliku karijeru.

Radmanović je već standardan, a Jarić i Drobnjak u ekipi u kojoj je teško pokazati koliko možeš i šta znaš, ali mislim da i oni pružaju solidne partije.

Da li si se odrekao pokušaja da i ti jednom pokušaš u NBA ligi?

Razmišljao sam o svemu tome, u poslednje vreme velika je ekspanzija evropskih igrača u NBA. Kada sam ja trebao da budem draftovan, bilo je mnogo manje takvih igrača, sada se to promenilo. Razmišljam i ja o tome, kada bi se ukazala neka prava prilika, pokušao bih da odem, ali ako se to i ne dogodi, sasvim sam zadovoljan i ovdašnjom karijerom, rekao je Šćepanović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: