"Više na sreću dobili, biće bolje za 10-15 dana"

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa pobedila FMP i upisala prvu pobedu u ABA ligi.

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

21:55

StarSport

"Ja sam prezadovoljan što smo dobili ovu utakmicu. Igrom možda nisam, ali igraće Partizan bolje", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana upisali su prvi trijumf u novoj sezoni ABA lige, pošto su na svom terenu pobedili FMP sa 87:84 u trećem kolu regionalnog takmičenja.

"Startovali smo sa dva poraza, a računao sam bar da jednu dobijemo, jer sam znao da imamo težak raspored. FMP je jedna od boljih ekipa u ligi, kao što ste videli, i teško ih je pobediti. Drugo, malo smo zakasnili sa radom i onda u hodu želimo da razigramo ekipu, da se uigramo. Još to nije kako treba, videli ste i večeras, bilo je dosta soliranja, pa smo više i na sreću dobili. Ja računam da ćemo za jedno 10-15 dana igrati bolje", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da njegova ekipa mora, pre svega, da bude bolja u odbrani.

"Kuburimo sa odbranom. Centralni pik ne možemo da branimo. Mislim da će mladi igrači naviknuti na moje principe u odbrani, u hodu ćemo to raditi...", kazao je Nikolić.
StarSport
Partizan naredne nedelje počinje takmičenje u Evrokupu, a prvi protivnik crno-belima biće Alba.

"Koncentrisani smo na ABA ligu. Pitanje je koliko mi možemo u Evrokupu, imamo jaku grupu. Ovo su mladi igrači, možda nije realno da Marinković i Andić nose Partizan, a bili su bekap igrači godinama unazad. Razigravaćemo igrače, pokušaćemo sve da se dobije neka utakmica... Ne verujem da ćemo nešto napraviti, ali pokušaćemo da se u ABA ligi što bolje plasiramo", rekao je Nikolić.

Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u prvoj deonici.

"Imam zamerku na igru svojih momaka jedino u prvom periodu. Ne toliko na igru, koliko na taj odnos, koliko na te situacije faul-koš, na situacije gde smo iz naših dobrih napada puštali tranziciju Partizana a znali smo da je to njihova najjača strana. Taj početak je odlučio pobednika. Sem toga, zadovoljan sam kako smo parirali snagom, što potvrdjuje i odnos skokova. Naravno, nismo srećni što smo izgubili utakmicu, okrećemo se narednom protivniku", rekao je Jovanović.

Partizan u narednom kolu ABA lige gostuje Zadru, dok FMP igra u Baru protiv Mornara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: