Čačić posle otkaza brani igrače: Nije im lako...

Doskorašnji selektor Hrvatske Ante Čačić obratio se javnosti posle dobijanja otkaza na klupi fudbalske reprezentacije.

Izvor: SM

Subota, 07.10.2017.

17:10

Čačić posle otkaza brani igrače: Nije im lako...
Foto: Gettyimages

Čačić je smenjen posle dve godine na klupi Hrvatske i neće voditi selekciju u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Od početka selektorskog mandata govorio sam da niti jedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni selektor. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u poslednja četiri meseca čime je kompromitirala svoje šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Bez obzira na raznorazne objektivne otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imali uticaj na naše rezultate, svestan sam odgovornosti trenerske pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza.

Zahvalio bih čelnicima HNS na poverenju - bila mi je velika čast da budem selektor Hrvatske fudbalske reprezentacije. Pamtiću mnogo lepih trenutaka, posebno s Evropskog prvenstva 2016. na kojem smo razveselili sve dobronamerne navijače i ljubitelje hrvatskog fudbala. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostaće mi žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku za dobar rezultat u Rusiji.

Želim da zahvalim svim igračima na kvalitetnoj saradnji - bilo mi je zadovoljstvo voditi ove momke i takve kvalitete u kojoj egzistiraju zaista dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres - niko im to ne sme i ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, nije im lako funkcionisati u postojećem okruženju.

Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stožera koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspeh reprezentacije, a hvala i navijačima te predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili Vatrene.

Novom selektoru Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće leto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji."

Hrvati su zabeležili očajne partije u poslednje četiri utakmice kvalifikacija za Mundijal, a u petak su u Rijeci odigrali remi sa Finskom (1:1) i izgubili dva važna boda.

Za novog selektora izabran je Zlatko Dalić, koji će predvoditi reprezentaciju Hrvatske u ponedeljak protiv Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: