Hamiltonu pol pozicija, Fetel drugi

Vozač Mercedesa Luis Hamilton uspeo je da se domogne desete pol pozicije u 16. trci Formule 1 ove sezone vremenom 1:27.319 uoči trke za Veliku nagradu Japana.

Izvor: MLJ

Subota, 07.10.2017.

11:03

Hamiltonu pol pozicija, Fetel drugi
Getty images

On je na stazi Suzuka bio 0.3 sekunde brži od svog klupskog kolege Valterija Botasa, a Fetel je bio 0.47 sekundi sporiji od Hamiltona, ali će u prvom redu startovati pored njega zbog kazne Botasu. Botas je spušten zbog promena na menjaču. Četvrti i peti su u kvalifikacijama bili Danijel Rikardo i Maks Ferstapen.

Hamilton i Fetel će se boriti za pobedu sami pošto je i Fetelov klupski kolega iz Ferarija Kimi Raikonen kažnjen. Raikonen je dospeo do šestog mesta, a nakon nezgode tokom poslednjeg treninga i on će biti kažnjen.

U prvih deset su uspeli da tokom kvalifikacija uđu i Esteban Okon, Serhio Peres, Felipe Masa i Fernando Alonso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: