Koler: Marko je samo ispoštovao očevu otadžbinu

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Marsel Koler nije bio previše radostan posle pobede nad Srbijom.

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

08:35

Koler: Marko je samo ispoštovao očevu otadžbinu
Getty images

Austrija je sa 3:2 pobedila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a Koler kaže da je njegov tim pokazao da ume da igra i pobeđuje.

"Počeli smo dobro utakmicu, ali nismo iskoristili dve prilike. Srbija je povela iz prvog udarca na gol. Prvo poluvreme je bilo dobro, stvorili smo mnogo prilika. Srbija je ponovo pokazala da je jaka i da su igrači opasni kada im se da prostor. Morali smo da zatavaramo prostor, da trčimo, i pokazali smo da to znamo. U drugom poluvremenu smo to radili. Njihov izjednačujući gol je malo i posledica umora, a na kraju smo imali i malo sreće. Odigrali smo dobru utakmicu", rekao je Koler novinarima posle utakmice.

Srbiji je za prolaz na Svetsko prvenstvo bila potrebna pobeda, a Austrija nema šanse da se plasira na turnir u Rusiji.

Austrijanac srpskog porekla Marko Arnautović nije se radovao posle postignutog gola, a Koler je objasnio kako on gleda na tu situaciju.

"Ja s tim nemam problema. To se često dešava u klubovima kada igrač pređe iz jednog u drugi. Marko je jednostavno pokazao poštovanje prema otadžbini njegovog oca. Majka mu je Austrijanka, tako da ja nemam problem s tim", rekao je Koler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: