Zvanično: Jup Hajnkes ponovo na klupi Bajerna

Fudbalski klub Bajern iz Minhena potvrdio je danas da je Jup Hajnkes imenovan za novog trenera tog kluba.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

17:13

Zvanično: Jup Hajnkes ponovo na klupi Bajerna
Getty Images

Kako je objavljeno na sajtu šampiona Nemačke, Hajnkes je potpisao ugovor do 30. juna 2018. godine, a tim će preuzeti u ponedeljak.

"Ne bih se vratio ni u jedan drugi klub na svetu, ali Bajern je za mene ljubav", rekao je Hajnkes.

Nemačka agencija DPA je ranije javila da Bajern pokušava da ispuni zahtev 72-godišnjeg Hajnkesa da se Peter Herman vrati u klub kao pomoćni trener.

Bajern je u tome uspeo. Herman, koji je do sada vodio Fortunu iz Diseldorfa, vratio se u Bajern i biće pomoćnik Hajnkesu. On je sa Hajnkesom ranije saradjivao u Bajer Leverkuzenu, a potom i u Bajernu.

Drugi pomoćnik biće Herman Gerland, koji je do sada radio u mlađim kategorijama Bajerna.

Hajnkes je u Bajernu 2013. godine završio karijeru, pošto je u toj sezoni predvodio ekipu do "triple krune" - šampionske titule u Nemačkoj, Kupa i Lige šampiona.

Bajern je otpustio Karla Ančelotija 28. septembra, dan posle poraza od Pari Sen Žermena od 0:3 u Ligi šampiona. Italijanski trener otpušten je posle 14 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: