Crnogorci poraženi od Danske, teško do Mundijala

Reprezentacija Crne Gore poražena je od Danske sa 1:0 u 9. kolu grupe E kojim je Kristijan Eriksen možda stavio tačku na mundijalske ambicije Crnogoraca.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 05.10.2017.

22:42

Crnogorci poraženi od Danske, teško do Mundijala
Getty images

Pred okršaj sa Dancima, dve ekipe su imale identičan skor, po 16 bodova i gol razlika 18:7.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu iskoristili šansu da pobede i o direktnom plasmanu odlučuju u meču sa Poljskom koja je ranije savladala Jermeniju sa 6:1.

Danska je pokazala da je bolja ekipa tokom 90. minuta a jedini gol na meču je postigao Kristijan Eriksen u 16. minutu sa ivice šesnaesterca pogodivši donji ugao gola Petkovića.

Crna Gora je imala jako dobre prilike preko Mugoše u 69 i Luke Đorđevića, ali je Mugoša šutirao neprecizno, a Đorđevića je fantastično uštopovala odbrna Danske u izglednoj prilici. Otežavajuća okolnost po Crnogorce je bio i izlazak iz igre Stevana Jovetića u prvom poluvremenu zbog povrede.

Do kraja je Eriksen imao još jednu šansu, u međuvremenu je ušao i Niklas Bentner koji je takođe solo akcijom mogao da pogodi sa oko šesnaest metara, ali se rezultat nije menjao a Crnoj Gori nije bilo dovoljno što je u okvir gola Danske tukla samo dva puta.

Crnogorci tako imaju male šanse da se plasiraju na Mundijal jer gostuju Poljskoj, a moraju da se nadaju kiksu Danske protiv Rumunije 8. oktobra.

U svom meču devetog kola Rumunija je slavila protiv Kazahstana sa 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: