Bjelica sjajan, Minesota srušila šampiona u Kini!

Košarkaši Minesote napravili su iznenađenje i u Šenženu pobedili Golden Stejt Voriorse sa 111:97, a Nemanja Bjelica je odigrao odličnu partiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

10:13

Bjelica sjajan, Minesota srušila šampiona u Kini!
Photo by Zhong Zhi/Getty Images

Bjelica je za nešto manje od 20 minuta na parketu postigao 11 poena (4-7 iz igre, 2-3 za tri, 1-2 penali), uz 4 skoka, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea je u finišu postigao dve trojke, ali je pre toga odigrao sjajno u odbrani, u trenucima kada su Timbervulvsi napravili veliki preokret.

Doduse, trener aktuelnog šampiona najjače lige sveta Stiv Ker odmarao je čitavu prvu petorku u poslednjih 15 minuta, pa tako navijači u Kini nisu mogli da gledaju neizvesnu završnicu.

Voriorsi su, na krilima Stefa Karija i Kevina Durenta vodili od samog starta, imali i +13, a na poluvreme su otišli sa pet poena viška. Durent je eksplodirao početkom drugog poluvremena, odbio nalet rivala, ali kada se preselio na klupu, Minesota je to iskoristila.

Karl-Entoni Tauns je poveo ekipu, pridružili su mu se Vigins, Batler, Muhamad i ostali, a poslednju četvrtinu dobili su rezultatom 32:14.

Upravo su Tauns i Batler bili najefikasniji sa po 16 poena, ali je Tauns imao 8 skokova i pogodio dve trojke iz tri pokušaja. Vigins je dodao 13, jedan više od Gibsona, dok su Muhamad i Tajs Džons meč završili sa po 10 poena.

S druge strane, spomenuti Durent se zaustavio na 20 poena (8-13 iz igre, 2-4 trojke), Kari je postigao 14 (3-6 za tri), a jedan manje dodao je Klej Tompson. Ekipa iz Oklenda je očajno šutirala sa linije bacanja, pogodivši samo 13 iz 25 pokuašaja.

‘Ratnici’ su doživeli i drugi poraz u predsezoni, nakon onog protiv Denvera, a dve ekipe će sledeću utakmicu igrati u Pekingu za tri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: