Henes: Rekli smo Gvardioli ko je novi trener

Predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Uli Henes rekao je danas da je uprava donela odluku o novom treneru.

Izvor: MLJ

Sreda, 04.10.2017.

21:26

Henes: Rekli smo Gvardioli ko je novi trener
Getty images

Henes je listu Abendcajtung rekao da je odluku kluba saopštio treneru Mančester sitija Pepu Gvardioli, koji je od 2013. do 2016. godine predvodio Bajern.

Uprava Bajerna otpustila je trenera Karla Ančelotija 28. septembra, dan posle poraza od Pari Sen Žermena od 0:3 u Ligi šampiona.

Italijanski trener otpušten je posle 14 meseci. Henes je rekao da se sreo sa Gvardiolom na tradicionalnom festivalu piva Oktoberfestu i da je to bio "isključivo prijateljski sastanak".

"Ali, naravno, razgovarali smo i o poslu. Takođe, rekao sam mu koga ćemo predstaviti u narednih nekoliko dana i on se složio sa tim izborom", naveo je Henes.

Nemački mediji naveli su da je najozbiljniji kandidat Bajerna, trener Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel, a pominju se i bivši trener Barselone Luis Enrike i Holanđanin Luj van Gal.

Pojedini mediji naveli su da je uprava Bajerna kontaktirala Enrikea, koji je bez posla posle odlaska iz Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: