Kanter: Da je bilo po meni, klečali bi...

Enes Kanter rekao je da je bio spreman da klekne kada se intonirala himna SAD, ali je poslušao tim, koji je odlučio da se "drže" za ruke.

Izvor: PT

Sreda, 04.10.2017.

16:43

Kanter: Da je bilo po meni, klečali bi...
Getty Images

U NFL fudbaleri su klečali kada se intonirala himna zbog ugjnetavanja pripadnika crne rase i zbog sveobuhvatno nezadovoljstvom politikom koju vodi predsednik Donald Tramp.

Nešto slično su najavljivalo i u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, međutim za sada toga nema.

Krilni centar Njujork Niksa kazao je da je hteo da kleči kada se čula himna, ipak tim je odlučio da "zaključa ruke".

"Uradili smo to kao tim. Da je bilo po meni klečali bi, ali kao tim, odlučili smo stojimo zajedno. Najvažnija stvar koju stalno govorime je 'da smo različiti ljudi'. Nema veze da li si visok, nizak, belac, crnac, debeo, mršav – važno je da radimo zajedno. Pogledajte sada šta se dešava u našoj državi – kažem našoj jer se osećam ovde kao kod kuće. Stvarno je tužno šta se dešava. U Americi je sloboda religija, sloboda govora. Danas smo protestovali mirno i moliću se za ovu državu zato što je volim i nadam se da će stanje biti sve bolje", rekao je Enes Kanter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: