Litvanci oštri: Kokoškov Srbin, Rendolf je iz SAD!

Košarkaški savez Litvanije oštro je pričao o selekciji Slovenije koja je ovog leta postala šampion Evrope.

Izvor: PT

Ponedeljak, 02.10.2017.

16:25

Litvanci oštri: Kokoškov Srbin, Rendolf je iz SAD!
Foto: fiba.com

"Zmajčeci" su igrali najlepšu košarku na turniru i na kraju zasluženo postali prvaci Starog kontinenta pošto su u finalu pobedili Srbiju.

Međutim, sa tim nisu saglasni Litvanici i generalni sekretar KSL Mindaugas Spokas koji je kao glavni argumente naveo Entonija Rendolfa koji je Amerikanac i Igora Kokoškova koji je Srbin.

"Da, to je fantastičan tim koji je igrao sjajnu košarku. Ali svi zaboravljamo da im trener i glavni igrači nisu iz Slovenije. To baca veliku senku na njihovo osvajanje Evrobasketa. Bio sam više fasciniran Letoncima koji su igrali bez naturalizovanog igrača. To je bio 100 odsto produkt iz Letonije", rekao je Spokas, a potom i dodao.

"Za nas je to neshvatljivo. Protiv toga sam. Imamo poštovanje za Rendolfa ali on nema ništa sa košarkom u Sloveniji. Trener Kokoškov je iz Srbije, tako da ni on nema ništa sa Slovenijom. Njihova pobeda bi bila mnogo slađa da su je osvojili bez naturalizovanih igrača", dodao je Spokas.

Reprezentacija Slovenije je u finalu pobedila našu selekciju sa 93:85, a jedan od najvažnijih poena postigao je upravo Rendolf na 1:30 do kraja meča.

Kakvo je vaše mišljenje i da li se slažete sa Košarkaškim savezom Litvanije?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

241 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: