Tadić za B92: Bez euforije

Vezista Srbije Dušan Tadić očekuje težak meč u Beču protiv Austrije, u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 02.10.2017.

15:15

Tadić za B92: Bez euforije
Foto: StarSport

Srbija je lider Grupe D sa 18 bodova, ima četiri više od Velsa, a pet od Republike Irske, pa bi pobedom u Beču obezbedila direktan plasman u Rusiju.

"Idemo utakmicu po utakmicu, tako nas je odmah postavio selektor. Stalno se nešto menja, nego pobedi, neko izgubi, uvek je drugačija situacija. Mi tako i sad razmišljamo, pokušaćemo da pobedimo, da rešimo to pitanje, daćemo sve od sebe. Ako se ne desi, posle ćemo razmišljati o tome", kaže Tadić za B92.

Srpski fudbaleri su se u ponedeljak okupili u Staroj Pazovi, a jedan za drugim su dolazili vidno raspoloženi, svesni da su na korak od velikog uspeha. "Uvek kada se okupimo smo dobro raspoloženi. Atmosfera je super, sve ide kao što treba, kao po loju, što se kaže. Zadovoljni smo situacijom u kojoj se nalazimo. Nije potrebno da upadamo u euforiju, selektor to najbolje zna. Pripremićemo se kao što smo u prethodnim utakmicama", dodao je vezista Sautemptona.

Austrija je izgubila sve šanse da se plasira u Rusiju, nije u igri ni za baraž, pa domaćin neće biti pod imperatiom pobede.

"Mislim da su jedna od kvalitetnijih ekipa u grupi i pojedinačno i timski. Možda nisu imali ni sreće u nekim utakmicama. Kad igraš za reprezentaciju tu motivacija ne dolazi u pitanje. Nekad može i da pomogne da si rasterećeniji, ali nije bitno da li meč ima značaj ili ne, uvek se pristupa 100 odsto. Neće biti nimalo lako, najbitnije je da gledamo sebe", kaže Tadić.

U Beču se očekuje da bude više od 35.000 srpskih navijača, dakle bukvalno domaćinska atmosfera za Orlove.

"To može samo da bude dodatni motiv, da uživamo tom momentu", kaže Tadić koji je zadovoljan početkom sezone u Engleskoj, "Dobro se osećam, počeli smo da igramo mnogo bolje, sve ide kako treba, forma se diže".

Srbija u petak, 6. oktobra, gostuje Austriji na "Ernest Hapel" stadionu u Beču, a tri dana kasnije kvalifikacije završava protiv Gruzije u Beogradu.

Izabranicima Slavoljuba Muslina su potrebna tri boda iz ova dva meča da "overe" prvo mesto i direktan plasman na Mundijal 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: