Fetel: Zaostatak ne utiče na naš pristup

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je izbacio iz glave udes na prethodnoj trci za Veliku nagradu Singapura.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

14:00

Fetel: Zaostatak ne utiče na naš pristup
Photo by Lars Baron/Getty Images

Posle te trke Luis Hamilton iz Mercedesa uvećao je prednost u šampionatu Formule jedan.

"Ne razmišljam previše o zaostatku. To ništa ne menja u našem pristupu ostatku šampionata. Sve što se dogodilo u Singapuru je sastavni deo trkanja. Nema mnogo smisla stalno gledati snimak i razmišljati o tome. Najbolje da se sva energija usmeri na ostatak šampionata", rekao je Fetel na današnjoj konferenciji.

Fetel je na trci za VN Singapura imao "pol" poziciju i imao je idealnu priliku da povrati vođstvo u šampionatu od Hamiltona, ali je već na samom startu učestvovao u udesu, posle kog je morao da završi trku, što je Britanac iskoristio i uvećao prednost u generalnom plasmanu na 28 bodova šest trka pre kraja.

"Jednostavno, nastavio sam dalje posle dva dana nakon incidenta", rekao je Nemac.

Fetel je rekao da su poslednje dve trke, u Italiji, gde je on zauzeo treće mesto, kaoi i u Singapuru, znatno ispod standarda Ferarija.

"Nismo zadovoljni s te poslednje dve trke, nismo ponosni na njih", rekao je on.

Mercedes, odnosno Hamilton, se šest trka pre kraja šampionata nalazi u dobroj poziciji da dođe do četvrte titule u Formuli 1, a Fetel gotovo da nema pravo na grešku.

Predstojećeg vikenda voziće se trka za Veliku nagradu Malezije po najvećem suncu, odnosno temperaturama kokpita od oko 50 stepeni i vlažnosti od oko 80 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: