Petoro Srba juri medalju na SP u SAD

Svetsko prvenstvu u veslanju počinje u nedelju u Sarasoti, u SAD, a Srbiju će na takmičenju predstavljati petoro reprezentativaca koji će nastupiti u tri čamca.

Izvor: PT

Četvrtak, 21.09.2017.

22:35

Petoro Srba juri medalju na SP u SAD
FOTO: VSS

U skifu će veslati Marko Marjanović, u dvojcu bez kormilara Nenad Bedjik i Miloš Vasić, a u istom čamcu, u konkurenciji veslačica, Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić, saopštio je Veslački savez Srbije.

"Konačno se približio početak SP koje se ove godine... Pripreme su trajale gotovo tri meseca, a veći njihov deo smo proveli u Jajcu. Bilo je naporno i zahtevno, a presrećni smo što smo plan i program ispunili do tančina, pa maksimalno spremni dočekujemo start šampionata", rekao je Vasić.

Vasić i Bedjik u takmičenje u Sarasoti ulaze sa tri odličja u 2017. Na svetskim kupovima u Beogradu i Poznanju osvojili su srebro, dok su na Evropskom prvenstvu u Račicama stigli do bronze.

Za razliku od tih takmičenja, Vasić će na šampionatu sveta biti štroker.

"Jedina novina je to da sam ja sada na poziciji štrokera. Imali smo dovoljno vremena da probamo ovu kombinaciju koja se pokazala kao brža, tako da ćemo u njoj nastupiti na šampionatu", rekao je Vasić.

On je ocenio da će konkurencija u Sarasoti biti "paklena".

"Prijavljeno je 19 posada, a mislim da će šest-sedam čamaca ravnopravno konkurisati za postolje. U svakom slučaju, biće uzbudljivo, a nadam se da ćemo na još jednom velikom takmičenju u ovoj godini stići do finala. Posle bi sve bilo otvoreno", rekao je Vasić.
FOTO: VSS
Optimista pred početak takmičenja je i skifista Marko Marjanović.

"Brzinski sam napredovao, ispunio i svoja i trenerova očekivanja u ovom ciklusu treninga, pa sa optimizmom očekujem start šampionata. Vredim za finale, a do njega ću i doći ako uspem da u svakoj trci budem na svom najvišem nivou i ako budem imao i malo sreće", rekao je Marjanović.

Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić u Sarasoti će upisati svoje drugo učešće na planetarnim šampionatima u 2017.

Pre nešto manje od dva meseca u Plovdivu zauzele su osmo mesto na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine.

"Promenile smo i popravile tehniku, a sada smo i spremnije i brže u odnosu na prethodno takmičenje. Ipak, ne opterećujemo se plasmanom, budući da ćemo za rivalke imati osvajačice olimpijskih medalja, koje su mnogo iskusnije i starije od nas. Jedini cilj jeste da bez pritiska i opuštenim pristupom stignemo do svojih najboljih izdanja", rekla je Jošićeva.

Šampionat u SAD će svečano biti otvoren u subotu, 23. septembra kada će biti održan i žreb kvalifikacionih grupa. Učestvovaće 936 veslača i veslačica iz 69 zemalja.

Dvojac bez kormilara, Nenad Bedjik i Miloš Vasić, i skifista Marko Marjanović svoje prve trke u Sarasoti imaće u nedelju od 17.06, odnosno 19.06. Slijepčevićeva i Jošićeva će kvalifikacije veslati u ponedeljak od 16.39.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: