Gol Ljajića, Napoli ubedljiv u Rimu, pobeda Milana

Peto kolo Serije A donelo nam je dosta uzbuđenja, a videli smo pobede Milana, Napolija, Juventusa, Torina, Atalante i Sasuola, kao i dva remija.

Izvor: PT

Sreda, 20.09.2017.

22:46

Gol Ljajića, Napoli ubedljiv u Rimu, pobeda Milana
Getty Images

Krenućemo od Torina jer je ekipa Siniše Mihajlovića kao gost slavila u Udinama (3:2), a strelac trećeg gola bio je Adem Ljajić.

Reprezentatitvac Srbije lepo je gađao u dalji u gao i u tom trenutku (67) povosio na 3:1. Udineze je uspeo da preko Lasanje smanji na 3:2, ali to je bilo sve od golova što smo videli.

"Bikovi" su u devetom minutu poveli preko Andree Belotija, a onda im je u 30. autogol Halfredsona doneo duplo vođstvo. Domaći igrači uspeli su u 48. minutu iz penala da smanje na 2:1, a onda usledio gore opisani scenario.

Ubedljiv trijumf ostvarila je ekipa Napolija, koja izgleda kao kaznena ekspedicija. U sred Rima, Napolitanci su sa 4:1 pobedili 'Nebesko plave'.

Nije se činilo da će tako biti jer je Lacio u 30. minutu preko De Fraja došao do prednosti. Sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme, ali je onda usledio pravi potop Rimljana.

U roku od pet minuta, Napoli je postigao tri gola i time rešio meč. Kulibali je u 54. izjednačio, Kaljehon dva minuta kasnije doneo prednost, a Mertens u 59. povisio na 3:1.

Do kraja meča, dosuđen je i penal za Napoli koji je u 90. minutu iskoristio Žoržinjo. Sergej Milinković-Savić odigrao je 64. minuta kada ga je zamenio Lukaku. U veoma tvrdoj utakmici, igrači Juventusa uspeli su da minimalcem pobede odličnu Fiorentinu 1:0. Mario Mandžukić je u 52. minutu pogodio i ispostaviće se doneo sva tri boda "Staroj dami".

Ekipa Milana ostvarila je rutinsku pobedu protiv SPAL 2:0. "Rosoneri" su postigli po jedan gol u oba poluvremena što im je bilo dovoljno za nova tri boda.

Rikardo Rodriges je u 26. minutu iz penala pogodio za 1:0, dok je u 61. ponovo sa bele tačke bio precizan Frenk Kesi.

Atalanta je bila ubedljiva u petom kolu pošto je sa 5:1 pobedila Krotone, dok je Sasuolo na gostovanju Kaljariju uzeo velika tri boda 1:0.

U preostala dva meča, Verona i Sampdorija su remizirali 0:0, dok je Đenoa odigrala sa Kjevom 1:1. Za Đenou Lazović je odigrao 46. minuta, dok su kod Kjeva Radovanović i Tomović odigrali svih 90. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: