Milić i Boaći za nova tri boda bez primljenog gola

Crvena zvezda je pobedila Borac u Čačku sa 2:0 u zaostalom šestom kolu Superlige i ostala neporažena uz samo jedan primljen gol u prvenstvu.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

17:00

Milić i Boaći za nova tri boda bez primljenog gola
StarSport

Crveno-beli su golovima Milića u 36. i Boaćija u 75. minutu nastavili niz pobeda i ostali na prvom mestu na tabeli sa 25 bodova iz devet utakmica.

Čak i kombinovani sastav Zvezde u kome nije bilo Kange, Donalda, Srnića, Le Taleka, Stojkovića nije mogao da se suprotstavi beogradskim crveno-belima.

Zvezdini fudbaleri su od starta nametali jak tempo i pritiskali odbranu domaćina. Iako nema Kange, Donalda, Le Taleka, Stojkovića, Srnića dobro ih je odmenio kombinovani sastav koji je izveo Vladan Milojević.

Već od starta se isticao Milić koji je delovao prodorima po desnoj strani. Jedan pokušaj mu je osujećen, drugi put je centrirao prejako, a domaći igrači nisu uspevali da „oteraju“ loptu van svoje polovine.

Jedno su Filip Knežević i Uroš Stamenić pokušavali sporadično da pritiskaju loptu na polovini Zvezde gde su bili Savić, Gobeljić, Rodić i Babić, ali bez efekta.

Prvi dobar pokušaj Zvezde bio je šut Milijaša iz slobodnog udarca u 11. minutu. Boaći je fauliran sa strane kaznenog prostora, a Milijaš je šutirao direktno i golman Borca Bajić je uspeo da odbrani.

Usledio je pokušaj Milića iz voleja posle ubacivanja Krstičića, ali je Zvezdinom igraču falilo malo sreće jer je volej otišao pored stative.

U 31. minutu je najbolju šansu za Zvezdu propustio Pešić jer je malo više otvorio stopalo pa je sa oko šest, sedam metara poslao loptu pored gola iz dobre šanse.

Boaći je u odsustvu Kange na odličan način menjao Kangu i distribuirao loptu saigračima. Posle jednog takvog dodavanja Milić je iz dva kontakta raspalio po lopti u bliži ugao Bajića i Zvezda je od 36. minuta povela.

Samo dva minuta kasnije Boaći je promašio još bolju priliku pa je poluvreme okončano u korist gostiju 1:0.

U drugom poluvremenu je krenula da pada jaka kiša što je usporilo tempo i napade Zvezde pošto Borac nije imao pravih prilika. Zvezda je uštopovala loptu i strpljivo čekala svoje šanse.

Dočekala je jednu u 70. minutu kada je Pešić izašao sam ispred golmana Borca, ali je umesto šuta pokušao da asistira Boaćiju i nesebičnost se ispostavila kao pogrešna jer je dodavanje presečno, a Borac se odbranio.

Na terenu ga je zamenio Nemanja Radonjić koji je uneo energiju po levoj strani. To je uradio i Gobeljić koji je od starta drugog dela češće izlazio napred.

To mu se isplatilo samo pet minuta posle propuštene šanse Pešića jer je asistirao Boaćiju za 2:0 čime je postavljen konačan rezultat utakmice.

Zvezda je imala ukupno 14 šuteva ka golu Borca, loptu je imala dve trećine vremena u svom posedu i zasluženo je slavila. Crveno-beli u sledećem kolu igraju protiv Vojvodine koja je drugoplasirana sa 22 boda iz deset prvenstvenih mečeva.

II poluvreme

StarSport
90' Do kraja meča su Čačani imali još jednu šansu iz prekida koju nisu iskoristili pa je sudija Majo Vujović odsvirao kraj posle dva minuta nadoknade i Zvezda je zasluženo pobedila.

88' Zvezda do sada ima dve trećine vremena loptu u svom posedu, 67 odsto, naspram 33 odsto Borca. Prepustili su u poslednjim minutima loptu proitvniku, ali Borac nikako nije uspevao da pripreti.

84' Povukla je Zvezda malo "ručnu", Boaći i dalje igra ulogu plejmejkera na dvadesetak, trideset metara od gola protivnika, a posle jednog njegovog dodavanja šutirao je Radonjić. Solidna pozicija ali preko gola.

80' Prvi korner na utakmici za Borac tek na ulasku u poslednjih desetak minuta meča. Pokušao je prethodno propadalo da pronađe Obradovića na boku, ali je pre njega do lopta došao Babić koji je izbio loptu. Borac igra nešto ofanzivnije u drugom delu, ali Zvezda rutinski kontroliše napade Čačana.

77' Luka Ilić odlično dribla i dobro šutira iskosa ali Bajić brani.

75' GOOOOOOOOOOOL! Vrlo jednostavna akcija Gobeljića i Boaćija koju Boaći kruniše golom.

70' Prva poluprilika za Borac. Centrirao je Knežević, na loptu natrčao Zoćević ali nije uspeo da ozbiljnije pripreti golu Kahrimana jer je bio u "sendviču" defanzivaca Zvezde.

68' Miran deo igre u kome Zvezda drži loptu, ali nema prilika ni na jednoj ni na drugoj strani.

62' Već u narednim minutima ga menja na terenu Radonjić.

60' Zvezda promašila stopostotnu šansu! Aleksandar Pešić je izašao sam ispred golmana Bajića. Mogao je da bira gde će da šutira, umesto toga je probao da asistira Boaćiju, a njegova lopta je presečena pa je napad propao.

57' Marko Gobeljić sve češće izlazi napred od početka drugog dela. Posle jednog takvog istrčavanja našao se u prilici da šutira posle povratne lopte Milijaša. Šutirao je preko gola pa posle uvodnih 12 minuta u drugom poluvremenu i dalje nema dobrih prilika za gol ni na jednoj strani.

53' U prvih osam minuta nastavka, Zvezda pokušava da napadne, ali nema ozbiljnijih prilika. Uglavnom se sve svodi na pokušaje sa boka koji ne prolaze u kazneni prostor kao u prvom poluvremenu.

50' Milić prolazi desnoj strani i pokušava da centrira, i dalje je najveća pretnja po gol Borca. Trener Igor Spasić sugeriše svojim igračima da izađu na loptu prema polovini terena, ali Zvezda dobro čuva loptu.

I poluvreme

45' Zvezda je odgirala sigurno prvo poluvreme, Borac nije imao prilika iako se u drugom delu prvog poluvremena uključio u igru Jovanović, ali sve je to bilo neubedljivo pa je u nekoliko situacija sreća spasila Borac veće prednost Zvezde.

43' Fudbaleri Crvene zvezde tražili su penal, posle igranja rukom u kaznenom prostoru jednog od igrača Borca, ali je distanca između lopte i ruke bila kratka pa je sudija Majo Vujović pokazao da se igra nastavi.

39' Boaći promašuje odličnu šansu. Bio je gotovo neometan Zvezdin špic na sedam, osam metara od gola i šutirao je pored gola.

36' GOOOOOOOOOOOL! Nemanja Milić daje prvi gol na utakmici za vođstvo Zvezde. Boaći tokom čitavog prvog poluvremena sjajno proigrava svoje saigrače. To je uradio i ovog puta. Pustio je Miliću loptu, ovaj je pogurao jednim kontakotom blago udesno da bi već u drugom dodiru sa loptom raspalio po njoj sa desne strane iskosa u bliži ugao gola Borca, 0:1 za Zvezdu.

31' Najbolju šansu za Zvezdu promašuje Pešić! Boaći je poslao loptu na levi bok, Krstičić je centrirao po zemlji do Pešića na peterac, a Pešić je malo više otvorio stopalo i poslao je pored gola Bajića.

30' Boaći je pokušao glavom posle centaršuta Milijaša. Milijaš je centrirao a Boaći poslao loptu pored gola.

25' Borac u prvih 25 minuta meča uglavnom pokušava da pritisne zadnju odbranu Zvezde samo kada crveno-beli vrate loptu pozadi. Knežević i Stamenić su uglavnom zaduženi za visoki presing kada se ukaže šansa.

19' Sjajna akcija Zvezde i kombinacija četvorice igrača na kraju se ne završava golom Rodića. Krstičić je kroz noge propustio loptu koju mu je poslao Boaći, a Rodića su uštopovali u kaznenom prostoru pre nego što je stigao da uputi loptu ka golu.

14' Milić iz voleja umalo pogađa mrežu! Krstičić je bio uporan po levoj strani, gurnuo je loptu do gol-aut linije, centrirao a u kaznenom prostoru je volej uhvatio Milić koji je promašio gol za prvu pravu priliku iz igre za Crvenu zvezdu.

11' Prvi dobar pokušaj Zvezde. Faul nad Boaćijem koji je dobro okrenuo svog čuvara, pao i sa ivice kaznenog prostora Milijaš dobija prilku da ubaci loptu. Umesto toga, šutira direktno na gol i golman Borca paradom izbacuje u korner. Nakon toga je glavom posle kornera probao Babić, ali je lopta otišla preko gola.

9' Za sada fudbaleri Zvezde uglavnom kruže oko šesnaesterca Borca. Milić još jednom istrčava po boku centrira na drugu stranu gde je bio Pešić, ali je centaršut bio prejak. Pešić je pokušao do Rodića, ali Rodić nije uspeo da ubaci u kazneni prostor i zapreti ozbiljnije.

5' Zvezda već od starta nameće svoj tempo, Milić aktivan u napadu. Pokušao je po desnoj strani da prođe i centrira ali su to osujetili odbrambeni igrači Borca. Zvezda igra bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: