Rađa: Zbog Dude sam postao igrač strašne petorke

Legenda hrvatske košarke Dino Rađa posle 15 godina ponovo je u Atini i biće jedan od gostiju na oproštaj utakmici trofejnog trenera Dušana Ivkovića.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

22:23

Rađa: Zbog Dude sam postao igrač strašne petorke
Starsportphoto

"Imam veliko poštovanje prema Dudi i svemu što nas vezuje, mislim da je red bio da se odazovem pozivu", rekao je Rađa u razgovoru sa Milošem Šaranovićem.

Legenda hrvatske košarke sarađivao je od svoje 20 godine sa srpskim stručnjakom, a 1988. kao član reprezentacije Jugoslavije na čelu sa Ivkovićem osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

"Ja sam u to doba bio u nekakvom naletu, mlad momak. Godinu dana ranije kod Kreše Ćosića sam igrao nebitne utakmice, da bi 1988. sa Dudom eksplodirao. Sa reprezentacijom sam dobio priliku , odigrao sam jako dobre i bio sam sve bolji bolji. Mnogo toga sam naučio od Dude i tako da mu se mogu zahvaliti, postao sam igrač petorke koja je bila za****na", kaže Rađa.

Spektakularna utakmica je zakazana za 20. septembar u Atini.

"To je njemu jedan zasluženi oproštaj, mislim da će to sve biti na nivou zabave nego takmičarske utakmice", istakao je legendarni Hrvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: