"Nije fer da biramo između zemlje i kluba"

Hokejaš Vašingtona Aleks Ovečkin nezadovoljan je odlukom NHL da ne dozvoli igračima da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu naredne godine.

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

15:07

Getty Images

"Želeo sam da izdam saopštenje kako niko ne bi pogrešno shvatio šta želim da kažem. Olimpijske igre su u mojoj krvi i svi znaju koliko volim svoju zemlju (Rusiju). Odmalena sam želeo da igram u NHL i igram, a hokejaši iz te lige su učestvovali na Igrama. Nikada nismo morali da biramo između kluba ili svoje zemlje. Volim Kapitalse i saigrače isto koliko volim i svoju zemlju i znam da i ostali NHL igrače isto misle. Ne bi trebalo da budemo u ovakvoj poziciji, da moramo da biramo", naveo je Ovečkin.

NHL je u aprilu saopštila da neće pustiti igrače na Igre u Južnu Koreju naredne godine, iako je puštala igrače u pet uzastopnih takmičenja. Ovečkin je tri puta nastupao za Rusiju na ZOI.

"Našim zemljama nije dozvoljeno da nas pozovu u tim. Svi koji želimo da idemo smo na gubitku, kao i ljubitelji hokeja. NHL igrači na Olimpijskim igrama su dobri za hokej ali i za same Igre. Grozno je što nećemo igrati tamo", naveo je šesti najbolji strelac NHL lige. Ovečkin (31) je prošle sezone u 82 utakmice u regularnom delu postigao 33 gola i imao je 36 asistencija, a u plej-ofu je postigao pet golova uz tri asistencije.

On je u 12 sezona u Kapitalsima u 921 utakmici u regularnom delu postigao 558 golova uz 477 asistencija, a u plej-ofu u 97 utakmica postigao je 46 golova uz 44 asistencije. "U ovo doba godine uvek sam koncentrisan na moj drugi dečački san, a to je da osvojim Stenli kup. Uzbuđen sam što su počele pripreme i vreme za priču je završeno", rekao je Ovečkin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: