NFL: Može li neko da zaustavi Brejdija?

Počeo je septembar, omiljeni mesec ljubitelja američkog fudbala – kreće NFL sezona!

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

15:00

NFL: Može li neko da zaustavi Brejdija?
Foto: Getty images

Davno je bio februar kada su Nju Ingland Petriotsi osvojili novi Superboul, peti u istoriji, a uoči nove sezone opet je tim Toma Brejdija glavni favorit za novi.

Iako je u avgustu napunio 40 godina, Brejdi i njegova ekipa će biti glavni izazov za sve ostale ekipe, koje će pokušati da spreče Petse da postanu prvi tim od 2005. koji je odbranio titulu.

Patriote su opet glavni favoriti za SB, pa samim tim i za najbolju plasman u svojoj konferenciji. Glavni konkurenti će im biti Pitsburg Stilersi, koji će pokušati da iskoriste Brejdijeve (iako izgleda da može da dominira još 20 godina) i svežu defanzivnu liniju Petsa prepunu slobodnih agenata koji tek treba da se uklope u "svet" Bila Beličika.

Sa zdravim Benom Rotlisbergerom, Antoniom Braunom i Liveonom Belom biće to jedan od najmoćnijih napada lige. Treći tim koji bi mogao da se umeša u borbu za trofej AFC su Ouklend Rejdersi.

Prošle sezone su eksplodirali na krilima Dereka Kara, a mogu biti samo bolji jer su bili tek 20. odbrana lige. Međuti, u centru pažnje će svakako pre svih biti Petsi, koji čak i bez Džulijana Edelmana, ukoliko ostali ključni igrači (čitaj Rob Gronkovski) izbegnu povrede, lako mogu do 19-0, zašto da ne.
Foto: Getty images
Mnogo interesantnija će biti borba u NFC, gde nekoliko timova jednako pretenduje na plasman u SB. Karolina Pantersi bi trebalo da se vrate na nivo iz pretprošle sezone, kakda su jurili perfektan skor, a Kem Njutn igrao na MVP nivou. On tek ulazi u najbolje godine pa se i od "pantera" tek očekuju pravi rezultati.

Vrlo interesantno izgledaju Tampa Bej Bakanirsi. Ko je uživao u "Hard Knocks" mogao je da vidi koliko će dinamično izgledati ova ekipa sa izuzetno talentovanim QB Džejmisom Vinstonom. Ispred njegove moćne ruke su tri fantastične opcije u napadu, a tu je i unapređena odbrana. Pomaže im i relativno slabija divizija, pa bi mogli biti najsvežiji tim u plej-ofu.

I predstojeće sezone u konkurenciji za završnicu biće Arizona Kardinalsi, koji će osim već standardno impresivnog Karsona Palmera (4.000+ jardi četiri sezone u nizu) imati i jaku opciju trčanjem u vidu sjajnog Dejvida Džonsona. Naravno, tu je i dalje jedan od najboljih risivera lige Leri Ficdžerald. Ovaj trio + jedna od najboljih odbrana lige = sve je moguće.

Što se tiče ostalih, Atlanta Falkonsi će biti vrlo konkurentan tim u svakom meču, Met Rajan je bio impresivan prošle sezone, ove se očekuje bar približan nivo, pitanje je da li opet mogu do SB, ali neće biti mnogo slabiji od tog nivoa.
Foto: Getty images
Naravno "večiti" favoriti Grin Bej Pekersi i još jedan MVP kandidat Aron Rodžers, koji iza sebe ima sezonu sa 40 TD, uz samo sedam presečenih lopti, a trebalo bi konačno da ima na raspolaganju sve zdrave saigrače, najbitniji od njih su svakako Džordi Nelson, Davante Adams i Rendal Kob uz vrlo interesantnu pridošlicu Martelusa Beneta.

Nismo zaboravili ni Sijetl Sihokse, dolaskom Edija Lejsija ovaj ti bi možda trebalo da bude u grupi glavnih favorita za osvajanje NFC, što su najavili agresivnim pristupom u predsezoni.

Kao i u svakom sportu, ni NFL nije imun na iznenađenja. Iz drugog plana moglo bi da iskoči nekoliko ekipa, Njujork Džajantsi sa Ilajem Meningom su uvek među njima, pored fantastičnog Odema Bekama sada ima još jednu kvalitetnu pas opciju – Brendona Maršala.

Potom, tu je i njihov divizijski rival Dalas Kaubojsi koji su prošle sezone promovisali spektakularan tandem Dak Preskog-Ezekijel Elion, koji će doduše moći da igra tek od sedme nedelje, a tu je i dalje Dez Brajant.

Nova NFL sezona počinje duelom branioca titule Nju Ingland Petriotsa i Kanzas Siti Čifsa u noći između četvrtka i petka od 02:30 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: