Klipa o kadetima: Ovde niko nije otkazao poziv

Čovek koji je uklopio kadetsku reprezentaciju i koji je bronzu sa kadetima dodao u svoju bogatu kolekciju je selektor Slobodan Klipa.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 21.08.2017.

18:03

Klipa o kadetima: Ovde niko nije otkazao poziv
kss.rs

On je na konferenciji za medije povodom osvajanja bronzane medalje rekao da su momci koji su je osvojili trenirali posvećeno i da se rezultati iz mlađih ekipa mogu preneti i na starije.

"Mislim da je ova selekcija napravila stvarno dobar rezultat, drago mi je što smo i mi nastavili kontinuitet dobrih igara ovog leta. Smatram da je i ekipa U20, koja je zauzela peto mesto, igrala fenomenalnu košarku. Bez obzira što nisu osvojili medalju, moram da istaknem tu selekciju. Čestitam juniorskoj reprezentaciji na zlatnoj medalji i juniorkama na srebru. Mislim da je ovo znak i dokaz da ova zemlja ima veoma talentovanu decu, da uz dobar rad mogu da se naprave rezultati ne samo u mlađim kategorijama, već da se to nastavi i u seniorima", rekao je Klipa.

Uz konstataciju da su mu ljudi iz Kragujevca i Vršca olakšali posao, čestitao je i igračima koji su 31 dan maksimalno trenirali i devet dana isto tako igrali.

"Bili su veoma lojalni, veoma disciplinovani i to je donelo određen rezultat. Mislim da su veoma talentovani, da imamo perspektivnu generaciju. Imamo talentovane visoke igrače koji će u narednim godinama biti dominantni visoki igrači u Evropi", istakao je između ostalog selektor mladih košarkaša. a osvrnuo se i na temu odziva igrača u svojoj selekciji.

"U ovoj selekciji niko nije otkazao poziv i moram da pohvalim decu na ovom nivou i ovom uzrastu, kao i njihovu svest da je ovaj program nezamenjiv. Ovakav program ne može da zameni individualni rad. Velika glupost je propustiti reprezentativne akcije zarad ne znam čega… Ovo je nedoknadivo iskustvo u njihovim životima", zaključio je Klipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: